Remco Evenepoel durant la prova de contrarellotge dels Jocs Olímpics de París
Remco Evenepoel durant la prova de contrarellotge dels Jocs Olímpics de París (Reuters)
Jocs Olímpics de París

Remco Evenepoel fa història en un recorregut de "merda"

El ciclista belga, que va criticar durament el recorregut de la contrarellotge, guanya el seu primer or olímpic després d'una exhibició

Redacció Esport3Actualitzat

No tothom pot presumir d'haver pujat al podi del Tour de França i dels Jocs Olímpics en menys d'una setmana. És el cas de Remco Evenepoel. El belga de 24 anys ha trobat a les terres franceses la seva consolidació en el ciclisme mundial. I és que va acabar tercer a la seva primera participació al Tour i ha estat medalla d'or en els seus segons JJOO.

Segurament, ni el mateix Evenepoel hauria previst un resultat tan bo en la contrarellotge dels Jocs. O com a mínim no ho semblava després de les seves declaracions a la prèvia de la prova, quan el belga, sense pèls a la llengua, va deixar anar que el recorregut era una "merda".

"L'asfalt és ple de forats, de manera que no es pot anar bé amb la bicicleta de contrarellotge", comentava un enfadat Evenepoel, que criticava durament els primers cinc quilòmetres de la prova. 

Un or imprevist

El ciclista s'ha sabut sobreposar de tres dures setmanes al Tour de França, on va guanyar només una etapa, la primera contrarellotge. A la segona, l'estat físic li va passar factura i només va poder aplaudir la superioritat de Tadej Pogacar, que li va treure 1'18" a l'última etapa, una contrarellotge de 33,7 km. 

Una mica més curta ha estat la dels Jocs Olímpics, amb 32,4 km i pràcticament sense desnivell acumulat. Amb Filippo GannaJoshua Tarling com a principals rivals per a la medalla d'or, Remco Evenepoel ha sortit decidit a emportar-se la victòria. El belga ha estat l'últim a sortir i ha atacat des del primer moment. 

És cert que s'ha vist afavorit per una inoportuna punxada de Joshua Tarling, que s'ha quedat fora de les medalles per només 2". Uns 2" que li han donat el bronze a Wout van Aert, que arribava als Jocs després d'un discret paper al Tour de França.

Malgrat la pluja, Remco Evenepoel ha marcat un temps final de 36'12", amb una mitjana de 53 km/h. A 15" del belga ha acabat l'italià Filippo Ganna. L'únic participant espanyol, Oier Lazkano, ha quedat 26è, a 2'56" de Remco Evenepoel.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut