Rafa Nadal s'ha vist dominat per Nuno Borges a la final de Bastad
Rafa Nadal s'ha vist dominat per Nuno Borges a la final de Bastad (Reuters)
Tenis

Rafa Nadal perd contra Nuno Borges la final de Bastad a una setmana dels JJOO

El tenista portuguès ha superat el balear per la via ràpida amb un 6-3 i 6-2 per conquistar el seu primer títol ATP

Redacció Esport3Actualitzat

Rafal Nadal tornava a una final per primera vegada des de Roland Garros 2022. Ha estat al torneig suec de Bastad, on ha obtingut els seus millors resultats des que va lesionar-se a Wimbledon 2022, encadenant fins a quatre victòries consecutives.

La recuperació física i esportiva de Nadal semblava que estava donant els seus fruits a Bastad, un torneig que el manacorí va guanyar per última vegada el 2005. Tot i això, el portuguès Nuno Borges ha conquistat el seu primer títol ATP després de disputar una final molt més completa. Malgrat la derrota, el manacorí ha deixat detalls del seu millor tenis


La derrota arriba a només una setmana de l'inici dels Jocs Olímpics, una cita que està marcada en vermell al calendari de Rafa Nadal. El manacorí està inscrit tant en individuals com en dobles, on farà parella amb el tenista del moment, el murcià Carlos Alcaraz. La màxima esperança per a Nadal està en l'escenari de l'esdeveniment, la Philippe Chatrier, on el balear ha estat gran dominador des de la seva primera victòria a París, el 2005.


Ascens meteòric al rànquing ATP

El camí del balear cap a la final de Bastad no ha estat fàcil, amb uns quarts de final de quatre hores contra l'argentí Navone, 36è del món, o una victòria contra Cameron Norrie, 41 mundial.

Els bons resultats, amb una final d'un torneig 250 ATP, permetrà a Nadal pujar fins a 100 posicions al rànquing ATP. Fins ara, el manacorí es trobava al número 261 i el seu ascens serà fins al 161, gràcies als 165 punts sumats a Bastad.

Anar al contingut