Rafa Nadal doblega Dominic Thiem a la final de Roland Garros

El manacorí conquereix per dotzena vegada el Torneig de París i suma el seu divuitè títol de Grand Slam en el seu palmarès
Víctor Lavagnini Actualitzat
TEMA:
Rafa Nadal

Rafa Nadal es manté intractable a Roland Garros i és que ha doblegat Dominic Thiem a la gran final. El tenista manacorí ha superat l'austríac en quatre sets (6-3, 5-7, 6-1 i 6-1) en un partit que s'ha allargat una mica més de tres hores.

"Le roi de Paris" no parla especialment bé el francès, però és el millor tenista de la història sobre terra, una raqueta imbatible que des d'avui acumula 12 títols a Roland Garros, una rutina.

Rafael Nadal ha guanyat 12 dels últims 14 jocs de la final a un Dominic Thiem que només ha resistit els dos primers sets. Tot i perdre el seu servei molt aviat, en el cinquè joc, Nadal ha trencat dos cops seguits el de Thiem i s'ha endut un igualat primer set en 53 minuts, per 3 a 6.

En el segon parcial, les sacades de tots dos s'han imposat a les restades, fins que l'austríac en el dotzè joc ha aprofitat l'única pilota de "break" per endur-se aquest segon set per 7 a 5.

Rafa ha reaccionat amb una gran fortalesa mental i ha tret de la pista Thiem a l'inici de la tercera mànega. Ha superat dues vegades el servei del rival, s'ha adjudicat dos jocs en blanc i s'ha avançat per 0 a 4. El segon set del balear estava escrit i en només 24 minuts ha arribat un contundent 1 a 6. La dotzena Copa dels mosqueters semblava encarrilada perquè el multicampió ha estat més sòlid a la segona part del partit contra el que pot ser el seu hereu sobre terra, absolutament superat amb un altre 1 a 6.

Divuitè Grand Slam de l'esportista balear, protagonista d'una carrera que el confirma un any més com una icona de l'esport mundial.

-

ARXIVAT A:
Rafa Nadal
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut