Rafa Márquez en un entrenament amb el Barça Atlètic
Rafa Márquez en un entrenament amb el Barça Atlètic
Esports

Rafa Márquez no deixa ni un euro al Barça

El club no rebrà ingressos en la marxa de l'entrenador del Barça Atlètic cap a Mèxic

És poc usual que un entrenador marxi d'un club on té contracte vigent i a dos dies de començar la pretemporada. Però això ha passat al Barça Atlètic; Rafa Màrquez ha rescindit el seu contracte per marxar a la selecció mexicana com a assistent de Javier Aguirre. En aquest moviment sobtat, el Barça no veurà ni un euro per la marxa del seu entrenador. 

El mercat de fitxatges no és només per als jugadors. Els entrenadors són peces clau i també es traspassen d'un club a un altre. Unes setmanes després d'haver anunciat la renovació per a una temporada més al capdavant del filial blaugrana, aquest diumenge Rafa Márquez va decidir abandonar el club blaugrana per marxar a Mèxic. La decisió va agafar per sorpresa els aficionats, els jugadors i la directiva, que, a més a més, no veurà ni un euro per la pèrdua del seu entrenador. 

 

Rafa Márquez ha estat dues temporades dirigint el filial blaugrana, on ha proposat un estil de joc atractiu que ha donat fruits. Ha arribat a disputar dos play-offs d'ascens a Segona Divisió: va perdre en les semifinals contra el Reial Madrid Castella (en un global de 4-5) la temporada 2022-23, i va arribar a la final contra el Còrdova (en un global de 2-3). Tot i això, Márquez i l'equip gaudien i feien gaudir, i feien tornar les esperances al club de poder tornar a la desitjada Segona Divisió. 

El somni, però, s'ha trobat un entrebanc amb la sortida del míster. Una peça clau, la base del joc i la unió dels jugadors. El Barça es troba en un moment delicat, on ha de valorar totes les opcions sobre la taula i afanyar-se a trobar el recanvi del mexicà.

 

La Federació Mexicana de Futbol (FMF) ha pensat en Márquez com l'entrenador per a la selecció a llarg termini. Després de diverses negatives, la FMF ha aconseguit convèncer Márquez perquè aquesta vegada sí que assumís un càrrec de responsabilitat en el futbol del seu país i es convertís en peça clau en l'engranatge de Javier Aguirre en el camí cap al Mundial 2026. A partir d'aquesta data, tot estaria a punt perquè el mateix Rafa Márquez adoptés el relleu i es convertís oficialment en el seleccionador de la TRI. 

Agraeixo la gran oportunitat que em va brindar el FC Barcelona. Espero haver complert les expectatives marcades.

En un comunicat a les seves xarxes socials, Márquez ha explicat els motius de la seva marxa i ha assegurat: "Han estat molts dies analitzant la decisió sobre un nou repte. M'ha estat difícil prendre la decisió de deixar el Barça Atlètic". Márquez ha donat les gràcies al club i espera "que no sigui un adeu sinó un fins aviat".  

El Barça Atlètic va tornar el dimarts 23 amb les habituals revisions mèdiques i les sessions d'entrenament al matí a la Ciutat Esportiva Joan Gamper i ja van tenir la primera sessió a les 18.30 hores a les ordres d'Albert Sánchez, com a entrenador interí del filial blaugrana. 

Anar al contingut