Rafa Márquez entrenant el filial blaugrana
Rafa Márquez en un entrenament amb el filial blaugrana (FC Barcelona)
barça

Rafa Márquez es desvincula del Barça i posa rumb a Mèxic

L'entrenador mexicà es desvincula del club blaugrana després d'haver renovat a finals de juny

Redacció Esport3Actualitzat

El fins ara entrenador del Barça Atlètic, Rafa Márquez, ha acceptat l'oferta del mític Javier Aguirre per ser el seu segon a la selecció de Mèxic. El periodista Gibrán Araige, de TUDN, ja va avançar l'existència de l'acord entre la federació mexicana i el kàiser de Michoacán, que es converteix així en el primer auxiliar de l'equip nacional.

Márquez deixa la banqueta del filial del Barça després d'haver renovat a finals de juny. La possibilitat d'aprendre al costat del Vasco Aguirre en la seva tercera etapa al capdavant de Mèxic ha estat la clau del sí de l'excentral, protagonista de cinc Mundials com a jugador, un parell a les ordres de l'excomandant del Mallorca.


La federació s'ha posat les piles amb l'objectiu de revertir la crisi de la selecció, feta evident amb l'eliminació de la Copa Amèrica a la fase de grups, i dimarts passat va acomiadar Jaime Lozano. L'oferiment a Márquez seria per sis anys. Alguns mitjans mexicans asseguren que el pla podria passar perquè assumís el càrrec de seleccionador després del Mundial 2026, que coorganitzarà Mèxic juntament amb el Canadà i els Estats Units, i disposés de quatre anys per preparar el Mundial 2030.


Qui serà el seu relleu al filial?

Fins que no es va fer oficial el canvi de Xavi per Flick, el nom de Márquez va estar vinculat al primer equip del Barça. Fins i tot, se li va oferir la banqueta de l'Oviedo, de Segona Divisió.

Ara, el FC Barcelona necessita trobar ràpidament un relleu per a la banqueta del Barça Atlètic perquè el filial blaugrana comença la pretemporada aquest mateix dilluns. Podria ser Juliano Belletti, tot i que fa pocs dies es va anunciar que el brasiler era l'elegit per suplir Óscar López a la banqueta del juvenil A.


Una temporada feliç amb final amarg

L'interès en el tècnic de 45 anys és el reflex d'una segona campanya al filial culer que l'ha situat al mapa com un tècnic per a equips d'alt nivell. Entre els mèrits que se li atribueixen hi ha el d'haver fet jugar l'equip amb ADN Barça, malgrat les dificultats per treballar amb un mateix bloc.

Frontissa entre la primera plantilla i el juvenil, el Barça Atlètic 23-24 ha hagut de recórrer a 35 futbolistes --alguns com Guiu, Furt o Cubarsí han enlluernat fent el salt a Montjuïc--, sense deixar de fer un joc fàcil de reconèixer. I ha estat capaç de portar l'equip a la final del play-off d'ascens, amb desenllaç agredolç a Còrdova. Superava el llistó de fa un any, quan va caure a semis contra el Castella.

Anar al contingut