Quique Cárcel, en una imatge d'arxiu
Quique Cárcel, en una imatge d'arxiu
girona

Quique Cárcel: "Qui vulgui comparar la temporada passada amb aquesta, s'equivoca"

El director esportiu del Girona diu que els joves talents volen venir per la seva aposta pel joc atractiu i per la presència de Míchel a la banqueta, el garant de la seva manera de jugar

Josep CochActualitzat

Quique Cárcel ha valorat molt satisfactòriament la feina feta durant el mercat d'estiu. Incrementar el patrimoni, apostar pel talent jove i reduir la quantitat de jugadors cedits han estat tres dels eixos principals que s'havia fixat l'entitat i que ha aconseguit amb escreix. No ha pogut evitar les sortides de bona part dels jugadors que formaven la columna vertebral: Dovbyk, Sávio, Aleix Garcia, Eric i Yan Couto ja no hi són, però en el seu lloc han arribat jugadors que aposten pel Girona. Jugadors com Asprilla, Van de Beek, Miovski, Bryan Gil, Kreijci o Alejandro Francés i Gabriel, que han apostat per l'equip blanc-i-vermell quan podien haver optat per altres clubs. I el motiu cal trobar-lo en un sistema de joc atractiu i amb el seu garant, Míchel.

"Hi ha molts jugadors de talent que volen venir a jugar a Girona. I la clau és, també, que Míchel continuï. Perquè ell ha creat aquests dos-tres anys un futbol molt espectacular i que cada cop ha anat a més."

El director esportiu té molt clar que és una veritable errada comparar el Girona d'aquesta temporada amb el de la passada. Un any que Quique Cárcel ha definit de màgic.

"Crec que ens equivoquem molt en comparar el que vam fer l'any passat. Vam competir de tu a tu amb tots els equips i estem nominats a ser un dels millors equips d'Europa. I com que és tan increïble, aquí hi ha l'errada de la comparació."

La temporada més il·lusionant de la història del Girona també repercuteix en l'acadèmia. L'ascens del filial a Segona Federació, objectiu prioritari, i el debut del juvenil a la Youth League, tot un veritable repte. Precisament, en termes del planter, Cárcel valora positivament l'ingrés dels 3 milions d'euros per la venda de Pau Víctor al Barça.

El no retorn d'Eric García

Cárcel també ha abordat un altre nom que ha posat en contacte a l'estiu el club gironí i el blaugrana: Eric Garcia. Finalment, malgrat els seus intents, el jugador de Martorell no ha repetit cessió a Montilivi. L'arquitecte del Girona ha detallat aspectes d'una petició que no va fructificar:

"Hem volgut que tornés Eric Garcia. Sens dubte és un jugador que ens hauria ajudat a tenir un equip molt més competitiu. L'any passat va ser un futbolista molt important per al joc del míster. Si l'haguéssim pogut tenir, hauria estat, òbviament, un fitxatge excel·lent per part nostra.

Hem parlat amb el Barça, el vam demanar, però penso que al Barça no volien que sortís. Això ho penso des de sempre. Cadascú a casa seva sap com estan les coses. Potser volien firmar algun fitxatge i això hauria pogut canviar les coses. Potser, però jo no ho sé. No sé com de prop ha estat Eric de tornar, però al final no ha pogut ser."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut