Les àrbitres reclamen una millora de les seves condicions "laborals i econòmiques
Les àrbitres reclamen una millora de les seves condicions "laborals i econòmiques"
futbol

Quin sou tenen les àrbitres, què demanen i quant els ofereix la Lliga?

El conflicte que ha paralitzat l'inici de la competició femenina de futbol neix de la reclamació de les col·legiades d'una millora "laboral i econòmica"

Redacció Esport3Actualitzat

Les jugadores s'escalfen i el públic acudeix a les grades com si el partit s'anés a jugar, però l'absència d'àrbitres i assistents obliga a ajornar l'enfrontament. Aquest ha estat el guió dels vuit partits de la primera jornada de la Lliga F. L'últim, el derbi català Llevant Les Planes - Barça. Les col·legiades han mantingut l'aturada indefinida i dilluns n'explicaran els motius, tot i que ja han desgranat que passen per la millora de la seva situació "laboral i econòmica".

Per ara, la negociació entre les parts, com s'ha posat de manifest, no ha arribat a bon port. La temporada passada, l'última abans de la professionalització del futbol femení, el sou de l'àrbitra principal era de 300 euros per partit i el de les liniers, de 160 euros. La tripleta arbitral, doncs, percebia 620 euros per partit d'un total de 3.300 euros que posaven els clubs. A què destinava la RFEF la resta dels més de 2.500 euros és un dels motius que es troben en l'embrió del malestar.

Quin augment ofereix la Lliga?

La proposta de l'LPFF que ha rebutjat la Federació Espanyola de Futbol, òrgan del qual depenen les àrbitres, és que els clubs segueixin abonant 3.300 euros per partit --dietes a banda--, però que l'equip arbitral se'l reparteixi íntegrament, deixant un 50% per la col·legiada principal (1.650 euros) i un 25% per cada assistent (825 euros).

L'argument per descartar l'oferiment és que si a aquests imports se'ls descompten els pagaments a la Seguretat Social, el salari passa a estar per sota del mínim interprofessional.

La contraproposta de l'RFEF

Segons expliquen fonts com Relevo, la Federació Espanyola ha presentat una contraproposta que contempla el cobrament de 21.000 euros per partit, unes xifres al nivell del que cobren els seus col·legues de la Lliga masculina. D'aquesta quantitat en sortiria el sou de les col·legiades i les despeses de gestió.

Com es veu, les postures estan allunyades per milers d'euros. Mentrestant, la Lliga ha publicat aquest diumenge un nou comunicat reclamant "una interlocució directa amb les àrbitres, sense intermediaris" que posin "altres interessos" damunt la taula. Proposen una reunió per a dilluns a la tarda. La pilota és ara a la taula de les àrbitres.

Anar al contingut