Els jugadors blaugranes celebren la victòria de Lliga contra el Madrid (FCB)
Els jugadors blaugranes celebren la victòria de Lliga contra el Madrid (FCB)
barça

Quin dia pot ser campió de Lliga el Barça? Les dues primeres oportunitats

L'última patacada del Madrid obre la possibilitat que, si es manté l'avantatge, el campionat sigui culer el 14 de maig

Redacció Esport3Actualitzat

La solidesa del Barça, combinada amb la irregularitat del Madrid, fa pensar que el color d'aquesta Lliga només pot ser blaugrana. Després de la inesperada patacada blanca contra el Vila-real, esquitxada per la greu agressió de Valverde a Baena, els barcelonistes han tret la calculadora buscant la data més plausible per celebrar un títol que fa quatre anys que se'ls resisteix.

Ara mateix, el Barça té un avantatge de 12 punts sobre el Reial Madrid, amb un partit menys, el que han de disputar Dilluns de Pasqua amb el Girona. En cas de victòria al derbi, els de Xavi augmentarien la distància fins als 15 punts, quan en faltaran 30 per disputar-se, o el que és el mateix, 10 jornades.

Si el Madrid no torna a fallar i el Barça ho guanya tot...

Com que els culers tenen el goal-average perdut amb el seu perseguidor immediat, si el Madrid ho guanyés tot a partir d'ara, no en tindrien prou de vèncer la meitat dels seus compromisos. Haurien de guanyar-ne la meitat (5 partits, que els atorgarien 15 punts) més un: Getafe de visitant, Atlètic de Madrid de local, Rayo de visitant, Betis de local, Osasuna de local i, finalment, Espanyol de visitant. Així, en aquest escenari, capricis del calendari han volgut que la visita a Cornellà-el Prat del cap de setmana del 14 de maig pugui suposar la consecució del campionat. Un panorama gens atractiu per als aficionats pericos, amb el seu equip immers en la lluita per evitar el descens.

Si el Madrid torna a fallar i el Barça ho guanya tot...

En canvi, si les dinàmiques actuals es mantenen i l'etern rival segueix ranquejant en competició domèstica, el Barça podria proclamar-se campió matemàtic una jornada abans, en la visita intersetmanal de l'Osasuna que podria ser el dimecres 3 de maig (jornada 33). Passaria a ser la primera oportunitat d'aixecar el trofeu, amb l'al·licient de fer-ho davant l'afició d'un Camp Nou que el curs vinent estarà tancat per obres.

No cal dir que una mala ratxa del Barça aniria endarrerint la hipotètica festa culer, mai més enllà del 4 de juny, quan està prevista l'última cita d'aquesta Lliga. Aquella jornada hi ha un Celta-Barça i un Madrid-Athletic Club.

Anar al contingut