Katie Ledecky, Simone Biles i Lebron James, amb una medalla olímpica
Ledecky, Biles i James es volen penjar una altra medalla a París (NBC)
JJOO París 2024

Els candidats a ser l'estrella dels Jocs de París

Aitana Bonmatí, Simone Biles, Armand Duplantis o LeBron James són alguns dels esportistes que intentaran fer créixer la seva llegenda a París

Redacció Esport3Actualitzat

A la capital de França es reuniran prop de 10.500 esportistes per participar als Jocs Olímpics. Per a alguns, París serà la primera cita olímpica, però per a altres aquest estiu és el moment de passar a la història o ampliar la seva col·lecció de medalles.

Amb 27 anys i 37 medalles, Simone Biles és la gimnasta més premiada de la història i arriba a París per acabar la feina que no va aconseguir a Tòquio.

Biles va guanyar quatre ors a Rio 2016 (Reuters)

Armand Duplantis porta saltant des dels tres anys i és el plusmarquista mundial de salt de perxa, amb 6,23 metres. A més, té les set millors marques de l'especialitat.

En bàsquet, LeBron James i Diana Taurasi són els màxims anotadors de la història del bàsquet nord-americà. L'estrella dels Lakers es vol retirar de la cita olímpica amb el quart or i Taurasi aspira a la sisena medalla d'or.

Taurasi i James van compartir pista en la nit de les estrelles de l'NBA

Novak Djokovic i Carlos Alcaraz encapçalen les mirades sobre la terra batuda de París, amb el permís de Rafa Nadal, que busca una tercera medalla olímpica abans de retirar-se.

Aitana Bonmatí és la millor futbolista del món i només li queda una medalla olímpica per convertir-se en la reina absoluta del futbol.

Saúl Craviotto és història viva del piragüisme i podria convertir-se a París en el primer esportista que guanya sis ors en la història de la delegació espanyola.

Saul Craviotto, competint amb la delegació espanyola
El piragüista lleidatà ja ha guanyat cinc medalles olímpiques (EP)

En atletisme, Noah Lyles és el més ràpid del moment i Eliud Kipchoge vol ser el primer maratonià a penjar-se tres medalles d'or.

Finalment, parlar de natació olímpica és parlar de Katie Ledecky. La nord-americana acumula deu medalles amb 27 anys i competirà a París per seguir fent créixer la seva llegenda.

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut