Lorenzo Brown, durant la presentació del combinat espanyol a Madrid
Lorenzo Brown, durant la presentació del combinat espanyol a Madrid
Bàsquet

Qui és Lorenzo Brown, el nou base de la selecció espanyola?

La Federació Espanyola de Bàsquet anuncia la nacionalització del nord-americà Lorenzo Brown, que per tant podrà jugar l'Eurocopa 2022 amb la selecció espanyola

Redacció Esport3Actualitzat

El Ministeri de Justícia espanyol ha validat la sol·licitud de nacionalització del jugador nord-americà Lorenzo Brown, nascut a Nou Mèxic fa 31 anys. El jugador ha hagut de renunciar al seu passaport nord-americà per poder-se convertir en espanyol, ja que el país no accepta la doble nacionalitat:

Després de la lesió de Ricky Rubio i la retirada de la selecció de Sergio Rodríguez, la Federació Espanyola ha anat a la recerca d'un base amb garanties per a l'Eurocopa 2022 i no ha dubtat a "reclutar" Brown, jugador del Maccabi de Tel-Aviv, que va jugar als Toronto Raptors (2017-2019) quan el seleccionador espanyol, Sergio Scariolo, era tècnic assistent als Raptors.

És un "combo" que alterna la posició 1-2, molt àgil i ràpid amb la pilota, i amb molts punts a les mans.

Queixes del sindicat de jugadors professionals

El sindicat de jugadors espanyols ha carregat contra la nacionalització exprés del jugador i ha indicat que la Federació transmet "un missatge nociu" als jugadors nacionals:

"Amb l'obtenció exprés de la nacionalitat espanyola per a un jugador sense arrels a Espanya, el missatge que reben els jugadors nacionals és molt perjudicial i té un impacte negatiu tant en el present com en el futur. És creïble que l'actual campiona del món no trobi jugadors espanyols amb els quals competir en proves del màxim nivell internacional?"

Un rodamon de l'Eurolliga

A Lorenzo l'hem vist la darrera temporada a l'Eurolliga amb l'Unics Kazan (va abandonar l'equip després de l'expulsió de l'Eurolliga dels equips russos per la guerra d'Ucraïna).

Ha anat alternant equips any rere any. El 2019 va fitxar per l'Estrella Roja serbi. El 2020 va marxar al Fenerbahçe turc. El 2021 a l'Unics Kazan i aquest 2022 acaba de fitxar pel Maccabi de Tel-Aviv.

 

Anar al contingut