Els jugadors del Brighton escalfant abans d'un partit davant la mirada de De Zerbi (Reuters)

Qui és el Brighton? El nou destí d'Ansu Fati

"Les gavines" tenen l'entrenador de moda de la Premier, un joc de pilota vistós i han aconseguit una classificació històrica per a l'Europa League
Redació Esport3 Actualitzat

El futur d'Ansu Fati s'ha girat com un mitjó en qüestió d'hores. El davanter gairebé ho tenia fet amb el Tottenham, però en les últimes hores la trucada de Francesco De Zerbi, entrenador del Brighton, ho ha canviat tot.

El tècnic italià, molt elogiat pel joc del seu equip a la Premier, ha convençut l'internacional, que busca minuts per retrobar-se amb la seva millor versió i explotar les seves virtuts. El futbolista arriba a un equip que ha aconseguit la seva primera classificació de la història per a l'Europa League jugant com un equip gran.

De Zerbi ha construït un projecte guanyador basant-se en un estil de joc atractiu, amb la idea de proposar davant qualsevol rival. Fins i tot un dels grans exponents del joc ofensiu, Pep Guardiola, ha elogiat la figura de l'italià.

"Presteu atenció al que dic ara perquè estic segur que tinc raó: és un dels entrenadors més influents dels últims 20 anys."

Precisament, el Brighton va segellar la seva primera classificació per a l'Europa League en un empat a 1 contra el City. El tècnic de Santpedor va arribar a comparar el seu joc únic amb un restaurant d'estrella Michelin.

"No hi ha cap equip que jugui com el Brighton: tenen un estil únic. És un equip que crea de 20 a 25 oportunitats per partit, moltes més que els seus rivals. Acapara la pilota com fa temps que no veia. Tots els jugadors hi estan posats, el seu porter juga pràcticament de migcampista. Es mereixen tots els elogis i èxits que estan venint."

Per Guardiola, el Brighton és l'equip que millor progressa amb pilota des de porteria.

Trampolí de jugadors

Més enllà de l'encert del cos tècnic, el Brighton fa anys que gestiona molt bé la seva plantilla: saben detectar talent i saben vendre jugadors en el seu moment més àlgid.

El gran exemple és el cas de Moisés Caicedo, un dels futbolistes destacats d'aquesta temporada. El club el va fitxar a l'Independiente del Valle de l'Equador per 4,5 milions d'euros i que aquest estiu l'ha venut al Chelsea per més de 125 milions.

O el cas de l'argentí Alexis Mac Allister, que aquest estiu ha marxat al Liverpool per 42 milions d'euros. El Brighton el va comprar per 8 milions a l'Argentinos Juniors.

També hi han passat altres grans jugadors, com l'exblaugrana Marc Cucurella, que va ser escollit pels aficionats del club com a MVP de la temporada 2020-21. El club el va comprar per 18 milions al Getafe i, al cap d'un any, el va vendre per 65 milions al Chelsea.

De Zerbi: factor clau

Sembla, a priori, que el context esportiu del Brighton pot ser idoni per fer ressorgir Ansu Fati. De Zerbi el vol convertir en un jugador important per competir a la Premier i l'Europa League. De moment, està competint. L'equip és sisè, amb 6 punts dels 9 possibles.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut