Ilkay Gündogan i Vitor Roque ja no s'entrenen amb el Barça (Europa Press)
Barça

Per què el Barça no en té prou amb les sortides de Gündogan i Vitor Roque per inscriure Dani Olmo

Amb la marxa dels dos jugadors, el Barça alliberaria uns 13 milions d'euros, però si no arriba a la norma de l'1x1 no és suficient

Redacció Esport3Actualitzat

La direcció esportiva del Barça encara treballa a contrarellotge per poder completar la plantilla. Però per aconseguir-ho ha d'equilibrar els comptes i respectar les normes del fair play salarial, i en cada sortida s'ha de veure quin espai s'allibera.

Gündogan sortirà amb la carta de llibertat cap al Manchester City i, per tant, no es podrien computar ingressos de venda, però l'estalvi en sou sí que contribuiria a millorar el balanç econòmic: una fitxa de 18 milions d'euros bruts per temporada que representa més del 5% de tots els de la plantilla. La seva marxa, en les condicions actuals, permetrà al Barça fer servir el 70% del seu salari.

Pel que fa a Vitor Roque, el brasiler té un contracte de 3,5 milions d'euros bruts per curs. El Barça podria estalviar-se el 60% de la seva fitxa en termes de fair play, però només en el cas que estigués inscrit, fet que ara mateix el club no compleix. A més, el Betis només es planteja una cessió, i això complica l'aprofitament. En cas d'una venda, sí que podria computar-ho a l'equilibri econòmic. Per això el Barça explorava fins a l'últim moment una eventual venda. Al final han prevalgut les preferències del jugador i el fet que amb una cessió el club manté el control sobre el davanter.

Per tant, amb l'adeu dels dos jugadors es generarien uns 13 milions d'euros, procedents de la marxa de Gündogan.

Dani Olmo va firmar per una fitxa inferior a la que té Gündogan. Les dades no han transcendit, però amb la quantitat alliberada no n'hi ha prou perquè no només s'ha de fer constar la seva fitxa, que podria estar al voltant dels 12-14 milions d'euros bruts, sinó també la seva amortització: Olmo va firmar per 6 temporades a canvi de 55 milions d'euros i això suposa uns 9 milions d'euros per temporada que s'han de sumar al valor de la fitxa.

En resum, el Barça ha alliberat amb els dos últims moviments 13 milions dels 20-22 que li caldrien per inscriure el seu últim fitxatge. Però és possible que en els pròxims dies es concretin més moviments, tant per mirar d'arribar a la norma de l'1x1 com per tancar alguna sortida que generi el fair play que falta, per Olmo i per algun altre jugador que pugui arribar.

Diversos noms estan sonant com a possibles sortides per alleugerir la massa salarial, com Clément Lenglet o Andreas Christensen.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut