Com hauria de ser el barcelonisme, segons Xavi: un tauró marca el camí

El tècnic fa un retrat sociològic de l'entorn culer, al qual retreu falta d'optimisme
Redacció Esport3 Actualitzat

La roda de premsa prèvia a la visita al camp del Betis s'esllanguia quan Xavi Hernández ha estat preguntat per si l'entorn blaugrana peca de veure el got mig buit. El tècnic del Barça s'hi ha agafat per reiterar una de les seves conviccions sobre el barcelonisme, a qui retreu una manca d'optimisme endèmica.

Aquest dissabte, però, ha anat més enllà de l'habitual i s'ha desmarcat del prototip del culer que ell mateix ha retratat:

"L'optimisme és el que més li falta a l'entorn, però ja ho contraresto jo. Suposo que és per la manera de ser dels catalanes, el club, la història... som patidors... ai que ve el Betis... Falta positivitat. Jo m'aixeco positiu, m'han fent així. I l'entorn del Barça no ho és. A l'interior de l'equip pensem que podem guanyar títols. Lluitarem i, sinó, ho intentarem. El fracàs seria no intentar-ho..."

Xavi ha continuat mirant d'explicar el motiu pel qual se sent diferent:

"Suposo que és pel fet de ser exfutbolista que quan toca competir, jo hi veig una oportunitat. He guanyat moltes coses i també les he perdut. El nivell d'exigència l'acceptem però moltes vegades falta positivitat."

Encàrrec a la premsa: "No he vist cap notícia d'això"

Com a exemple de la pressió que viu l'equip en un context poc idíl·lic del club, el de Terrassa ha lamentat que la premsa no valori la seva aposta per la gent jove de la casa:

"L'altre dia vam anar amb 13 jugadors del planter convocats. No he vist cap notícia d'això. Ni una. Estem jugant amb nanos de 16, 17, 18 anys... Per això dic que estem construint, una cosa que també m'han matat per dir-la..."

El que encarna Ferran Torres

Enmig d'aquesta crítica a l'entorn, ha guanyat sentit l'elogi encès que Xavi havia fet a un dels seus futbolistes unes quantes respostes abans. En concret, ha definit Ferran Torres com el jugador que "encarna la fortalesa mental que ha de tenir un jugador del Barça".

Ferran Torres, l'autor d'un gol del Barça (EFE)

Segons Xavi, l'entorn del Barça "empetiteix els jugadors" i tenir una mentalitat com la de l'autoanomenat tauró és la millor cuirassa per mantenir l'autoestima alta. El valencià ha tingut l'habilitat de fer petites les moltes crítiques rebudes en un passat recent. Titular i amb encert de cara a porteria en aquest inici d'any, pot obrir consulta a la Ciutat Esportiva.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut