Quants punts necessiten Barça i Girona per passar de ronda a la Champions
La xifra màgica de punts per passar a vuitens o al play-off (EFE/Reuters)
Champions

Quants punts necessiten Barça i Girona per passar de ronda a la Champions

Aquests són els càlculs de la UEFA per predir la classificació en el nou format de la Champions

Redacció Esport3Actualitzat

És evident que treure la calculadora del nou format de Champions no tindrà sentit fins ben entrada la quarta jornada de competició. Però després de les desfetes del Girona i del Barça en el primer compromís, és inevitable fer càbales matemàtiques sobre els punts que un equip necessitarà per tirar endavant a Europa.

El nou format, amb 36 equips i una lliga de vuit partits contra vuit rivals diferents, complica les conjectures. Però l'estadística permet fer un càlcul aproximat del llindar que ho determinarà tot: els vuit primers privilegiats i la resta.

Tenint en compte, és clar, que existeix una repesca que jugaran els equips situats entre la posició 9 i la 24. Un play-off que el Girona té entre cella i cella. I que és ben realista. Si quedés entre la posició 9 i la 16, seria cap de sèrie, i s'enfrontaria contra un equip situat entre el lloc 17 i el 24, amb la tornada a Montilivi.

La xifra màgica

La UEFA va encarregar a un matemàtic que simulés el nou format durant tres temporades. I els models analitzats van determinar que la classificació per a la següent ronda seria possible amb una mitjana de 8 punts. Per tant, dues victòries i dos empats per classificar-se per al play-off (entre els 24 primers). 

En canvi, si el Barça volgués estalviar-se la repesca, els càlculs estan entre 12 i 15 punts per classificar-se entre els 8 primers i tenir el bitllet directe a vuitens.

El Barça té els desplaçaments complicats de Dortmund i Lisboa, i el partit a casa contra el Bayern, però confia a poder sumar aquestes 4-5 victòries que li permetin estar entre els vuit primers. La diferència de gols també serà determinant en cas d'empat a punts.

De fet, ara mateix el Barça estaria classificat (a la repesca) ja que està en 23a posició per la diferència de gols.

Anar al contingut