Florian Trittel i Diego Botín han dominat amb autoritat la prova (EFE)
Jocs Olímpics

Primera medalla catalana: Trittel i Botín guanyen l'or en la classe 49er

El maresmenc i el càntabre, que accedien a la Medal Race com a líders destacats, també s'han imposat en la regata decisiva

Redacció Esport3Actualitzat

Florian Trittel i Diego Botín s'han proclamat campions olímpics de la classe 49er, que han dominat amb una gran autoritat. La bona classificació de la parella espanyola durant les curses precedents ha fet que en la Medal Race, la prova definitiva, en tinguessin prou amb entrar entre els tres primers classificats per assegurar-se l'or.

Trittel i Botín, però, han encarat amb ambició la Medal Race i ja han liderat la cursa des dels primers trams de la prova i només l'embarcació neozelandesa ha amenaçat el seu liderat per moments, però s'ha hagut de conformar amb el segon lloc.

Aquest èxit suposa la primera medalla catalana per via de Florian Trittel, de Sant Andreu de Llavaneres, i també la cinquena per a la delegació espanyola, la primera d'or. 

Tant Trittel com Botín ja tenien un diploma olímpic: a Tòquio, el català va quedar sisè en la classe Nacra 17 fent parella amb Tara Pacheco. Botín, per la seva banda, va ser quart en 49er fent equip amb Iago López

Trittel: "És un somni fet realitat"

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut