Ona Batlle i Alèxia Putellas atenent els mitjans aquest diumenge
Ona Batlle i Alèxia Putellas atenent els mitjans aquest diumenge (EFE)
Futbol

Pot afectar a l'ambient del Barça el conflicte de la selecció espanyola?

Alèxia, Irene Paredes, Cata Coll o Ona Batlle s'han referit a les millores que s'estan produint en el conflicte amb l'RFEF

Redacció Esport3Actualitzat

Les jugadores del Barça han tornat a donar la cara en l'atenció als mitjans des de la concentració de la selecció espanyola. Des de la ciutat esportiva del Betis s'han referit als avenços que s'estan produint en el si de l'RFEF. Alèxia Putellas assegura que està "més tranquil·la" perquè s'han "assentat les bases per buscar solucions" al conflicte, i Ona Batlle ha afirmat que, malgrat que queda molt per fer, estan "en el bon camí".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Batlle s'ha referit a l'ambient del Barça després de la marxa de Mapi León i Patri Guijarro de la famosa concentració d'Oliva. Tot i que encara se sent nova a l'equip, assegura que no ha de condicionar a la dinàmica blaugrana la tensió viscuda i els estira-i-arronses amb la Federació.

"Acabo d'arribar al Barça, per molt que conegui moltes jugadores, em sento nova. Però les conec a totes, i al Barça hi ha un ambient superprofessional, hi ha molt bon rollo i estem bé."

L'acompanyament de Markel Zubizarreta i d'un psicòleg per part del Barça ha ajudat a gestionar la setmana i sentir el suport del club.

Enmig de les especulacions sobre si les jugadores més veteranes han empès les més joves a sumar-se a la reivindicació contra la Federació, Batlle té clar que "ningú ha forçat ningú". "Hi ha opinions diferents dins l'equip, com la d'Athenea, i es respecta les decisions de cada una", ha dit.

Batlle ha admès que han viscut "moments molt difícils, mentalment cansats", però que amb l'ajuda de totes les companyes "ho han passat com han pogut."

Aquí pots escoltar les declaracions d'Ona Batlle a Catalunya Ràdio:

 

Més explicacions que mai

La capitana del Barça, i ara una de les capitanes també de la selecció, ha estat més clara que mai. "No han tractat les futbolistes com a jugadores d'elit", ha sentenciat Alèxia Putellas.

"Ens feien viatjar sis o set hores en autobús quan el rival anava còmodament en avió. Havíem d'aixecar-nos a les 3 del matí per agafar un avió i aquests horaris no són d'esportistes. Necessitem canvis estructurals, perquè el futbol femení no ha estat a la llista de prioritats."


Aspectes com la presència d'un nutricionista o de viatges adequats per traslladar-se als diferents partits es van millorar per al Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda. Van ser condicionants clau per a la tornada de les jugadores rebels que havien renunciat fins al moment a la selecció.

Però les futbolistes volen que els canvis vagin més enllà, i s'erradiquin del tot les "faltes de respecte a aquesta professió".

"Més unides que mai"

La portera del Barça Cata Coll també ha donat explicacions abans del partit contra Suïssa de la Nations League. "Estem més juntes que mai, respectem totes les opinions, cadascú és lliure de dir i fer el que vulgui", ha explicat des de Sevilla.

"Estem més unides que mai en això i crec que es va veure contra Suècia."

 

Anar al contingut