Postecoglou, durant un partit amb el Tottenham (Europa Press)
Postecoglou, durant un partit amb el Tottenham (Europa Press)
Futbol

Postecoglou: l'entrenador de moda que "només copia Guardiola" i que ja el tuteja

El tècnic del Tottenham té l'equip imbatut i com a líder de la Premier, al davant del City i l'Arsenal

L'entrenador de moda a la Premier no és ni Pep Guardiola, ni Mikel Arteta, ni Jürguen Klopp. És Ange Postecoglou. El tècnic australià d'origen grec és l'entrenador del moment i ha sorprès posant el Tottenham líder de la Premier League, al davant del Manchester City i l'Arsenal. 

L'entrenador d'origen grec, que va emigrar a Austràlia amb cinc anys, tot just ha començat el seu primer projecte en un gran equip europeu com el Tottenham, i ha deixat a tothom bocabadat; fins al punt que ha guanyat per segon mes consecutiu el premi a millor entrenador de la Premier League, al davant de grans entrenadors com Guardiola, Arteta, Klopp, Ten Hag o Pochettino.

Un entrenador atípic amb un periple molt curiós

A Postecoglou li ha arribat l'oportunitat de dirigir un gran equip com el Tottenham després d'un periple curiós com a entrenador. Es va iniciar a les banquetes fa pràcticament 30 anys a la Lliga australiana. Després de molts anys en equips d'aquest país, va agafar la selecció nacional fins a l'any 2017, quan va anar a parar al Yokohoma Marinos de la Lliga japonesa.

Quan semblava que la seva carrera es podria estancar, el Celtic de Glasgow es va fixar en ell. Un periodista de Talksport es va riure del seu fitxatge perquè era un entrenador pràcticament desconegut. Al final de temporada li va demanar disculpes, ja que va guanyar la Lliga. Després de dues temporades i dues Lligues guanyades, li ha arribat als 58 anys l'oportunitat d'entrenar el Tottenham, després del fracàs d'Antonio Conte a la banqueta dels de Londres.

Postercoglou, amb el segon premi seguit d'entrenador del mes a la Premier
Postercoglou, amb el segon premi seguit d'entrenador del mes a la Premier

En vuit jornades de Lliga, té l'equip líder i imbatut, amb sis victòries i dos empats. Ha guanyat rivals durs com el Manchester United i el Liverpool, i ha empatat contra l'Arsenal. Tot això ho està fent després de veure com l'estrella de l'equip, Harry Kane, marxava aquest estiu al Bayern de Múnic. Però, lluny que això l'hagi perjudicat, ha portat l'altre gran nom, Heu Ming Son, a guanyar el premi de millor jugador del mes de setembre.

"Jo només copio Guardiola"

Després de la victòria davant el Bournemouth per 0 a 2 en la tercera jornada de Lliga, els exfutbolistes Joe Cole i Peter Crouch li van preguntar pel seu gran començament de temporada i pels elogis de Guardiola cap a ell, en una entrevista a TNT Sports. Postecoglou va respondre de manera sincera i irònica a la vegada. "Jo només copio Guardiola", va dir sobre el qui considera "un dels millors de tots els temps".

 

Anar al contingut