L'àrbitre Michael Oliver durant una acció del partit
L'àrbitre Michael Oliver durant una acció del partit (Reuters)
Eurocopa 2024

Polèmica per l'exactitud mil·limètrica del VAR

Protestes a l'entorn de la selecció danesa després de dues jugades determinants que els van perjudicar contra Alemanya

El partit entre Alemanya i Dinamarca dels vuitens de final va tenir de tot: gols, emoció, una tempesta elèctrica... i també polèmica. Els amfitrions van donar un cop d'autoritat i es van classificar per als quarts, però l'enfrontament podria haver tingut un altre desenllaç. I és que en només dos minuts, el defensa Joachim Andersen va esdevenir gran protagonista per dues accions en què va entrar el VAR.

De la que més s'ha parlat ha estat de la primera jugada. Un mil·limètric fora de joc que va impedir que el gol d'Andersen pugés al marcador quan aquest encara era d'empat a zero. L'exactitud de la tecnologia no va agradar al seleccionador danès, Kasper Hjulmand.

"He de felicitar Alemanya, però el partit s'ha decidit per dues decisions del VAR. Tinc la imatge al meu telèfon! Està en fora de joc per un centímetre. No estic en contra del VAR, però hem de millorar-lo. En la meva opinió, la decisió hauria de ser tan clara com la lluna i no com hem vist avui."

El fora de joc de Delaney que va impedir que pugés al marcador el gol d'Andersen
El fora de joc de Delaney que va impedir que pugés al marcador el gol d'Andersen


"Cansat" per la norma de les mans

Just després d'anul·lar-se el gol d'Andersen, el defensa va cometre un penal per mans. Una jugada que el col·legiat Michael Oliver va revisar al VAR amb la nova tecnologia que incorporen les pilotes de l'Eurocopa. Es tracta d'un xip que detecta qualsevol contacte que tingui l'esfèrica.

L'entrenador de Dinamarca també va carregar contra la pena màxima, que va acabar amb el gol de Havertz.

"Estic cansat de la norma de la mà. No es pot entendre que li demanin a un defensa que corri amb els braços a l'esquena. El defensa ha de córrer amb els braços enrere i el seu rival no. Fa un gest completament natural. És frustrant. El futbol no hauria de ser així."


Amb la derrota contra Alemanya, la selecció danesa va caure eliminada de l'Eurocopa als vuitens de final, després d'haver arribat a les semifinals en l'última edició.

ARXIVAT A:
Eurocopa 2024
Anar al contingut