Pogacar ha estat mantejat pels seus companys al podi de Niça
Pogacar ha estat mantejat pels seus companys al podi de Niça (Reuters)
ciclisme

Pogacar tanca el seu tercer Tour devorant la crono, però qui emociona Kilian Jornet és Bardet

L'eslovè ha sumat la sisena etapa amb un triomf incontestable a la contrarellotge de la Costa Blava

Redacció Esport3Actualitzat

Com si fes un agradable passeig per la Costa Blava. D'aquesta manera ha culminat Tadej Pogacar el seu tercer Tour quan tot just té 25 anys. L'eslovè ha sumat la sisena etapa amb un triomf incontestable a la contrarellotge, traient 62 segons a Jonas Vingegaard i 73 a Remco Evenepoel. El líder de l'UAE, guanyadors també de la classificació per equips, ha creuat la meta saludant el públic i mostrant el seu habitual somriure.

Com a la Volta i al Giro, no ha tingut rival a l'asfalt, però tampoc davant dels micròfons. Relaxat i bromista, Pogacar ha escalat fins a l'esglaó més alt de Niça. Dalt d'aquest podi de luxe, acompanyat de Vingegaard, vencedor el 2022 i 2023, i Evenepoel ha recordat una de les escenes d'aquesta edició: el llançament de patates que va rebre en plena ascensió a Saint Lary Soulan. L'agressor va ser detingut i aquest diumenge Pogacar ha recordat l'incident amb humor: "El nostre nutricionista està enfadat perquè m'heu tirat patates i no en podem menjar".

Després dels Jocs el seu règim serà menys estricte i podrà picar alguns snacks. A la Vuelta, descansarà. Des del 1998 ningú s'adjudicava Giro i Tour. Aleshores fou Marco Pantani.

També mereix una menció el campió, el mallot verd de la regularitat que, per primer cop, ha estat per a un africà. El guanyador de tres etapes, l'eritreu Biniam Girmay, ha fet història.

Comiats per la porta gran

Però més enllà del mite de Komenda, el tancament del Tour 2024 ha servit per acomiadar un parell de noms propis que ja són història de la ronda francesa. D'una banda, l'esprinter Mark Cavendish que ja es pot retirar tranquil després de superar el rècord de victòries al Tour que tenia Eddy Merckx. 34 per l'ogre de Tervueren; per la bala de l'illa de Man, 35.

Un altre que marxa és Romain Bardet. A 33 anys, el de Brioude allargarà la seva carrera mig any més, fins el proper critèrium Dauphiné, però no tornarà a prendre la sortida del Tour.

Unes paraules seves pronunciades dissabte han arribat al cor d'aficionats: "Aquesta és la història de la meva carrera: lluitar sense ser mai el millor, però mai rendir-me", va reconèixer un Bardet que s'endú el record d'haver estat el primer mallot groc d'aquest Tour.

Esportistes il·lustres, com el corredor de muntanya ceretà Kilian Jornet, s'han rendit a les xarxes a la sinceritat del ciclista. Emoticones d'admiració per a ell:

Anar al contingut