Pogacar i Vingegaard
Pogacar i Vingegaard, els grans favorits per al Tour
Ciclisme

Pogacar, provocador, esperona Vingegaard al Tour de França

L'eslovè Tadej Pogacar, mallot groc del Tour de França, ha fet gala de la seva fanfarroneria contra el seu principal rival, el danès Jonas Vingegaard, que aquest diumenge va intentar restar-li temps: "Per fi hi ha posat pilotes"

Redacció Esport3Actualitzat

Tadej Pogacar i Jonas Vingegaard, guanyadors de les últimes quatre edicions i els dos primers de la classificació general, estan disposats a posar emoció a la recta final del Tour de França.

Durant la segona jornada de descans aquest dilluns, abans d'afrontar les sis darreres etapes, inclosa la contrarellotge de Niça que deixarà la general vista per a sentència, els dos favorits s'han intercanviat missatges a través dels mitjans.

El danès Vingegaard, que arrossega una diferència de 3 minuts i 9 segons a la general, ha promès no abaixar els braços fins al final, i l'eslovè Pogacar, que s'hi enfronta des de certa superioritat, li ha llançat una provocació.

El danès no ha arribat al Tour 2024 en plenitud de facultats, després d'una caiguda a la Volta al País Basc que el va mantenir 33 dies hospitalitzat. Pogacar l'ha sotmès a una pressió constant que el manté ja a més de tres minuts a la general i es permet el luxe d'esperonar el rival.

"Ahir es va veure que Jonas venia per guanyar el Tour. Aquest diumenge, els Visma i ell hi van posar pilotes. Per fi. Van donar un bon cop, cal treure's el barret."

"No es resigna sense combatre i fa bé. Crec que buscaran enfocar-se en una etapa en particular, no en totes dues. Hem d'estar concentrats i defensar la posició tenint el màxim possible de corredors a prop meu."

Ha dit això sobre l'estratègia del Visma a l'etapa d'aquest diumenge, quan va forçar el ritme d'ascensió al Plateau de Beille, un fet que va provocar que fos la pujada més ràpida de la història.

Pogacar s'ha mostrat tranquil perquè les dues jornades decisives del Tour es disputaran en una zona que coneix bé, als Alps del Sud, a prop de Mònaco, on té fixada la residència. Sobre l'etapa de dissabte ha assegurat que "juga a casa" en un lloc on ha "entrenat molt i que coneix".

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut