Pogacar ha aconseguit el trofeu del Giro d'Italià en la seva primera participació
Pogacar ha aconseguit el trofeu del Giro d'Italià en la seva primera participació
Ciclisme

Pogacar és d'un altre planeta: els números d'un Giro perfecte per a la història

El ciclista eslovè s'imposa al Giro d'Itàlia amb la diferència més gran sobre el segon classificat registrada al segle XXI

Redacció Esport3Actualitzat

Tadej Pogacar ha dominat el Giro d'Itàlia com ningú ho ha fet en aquest segle. La diferència que l'eslovè li ha acabat traient al segon classificat, Daniel Felipe Martínez, ha estat de 9 minuts i 56 segons. Davant seu, només hi trobem tres diferències majors entre el primer i segon classificat a la prova italiana. La que li va treure Adorni a Zilioli el 1965 (11'26"), Coppi a Bartali el 1949 (24'16") i Clerici a Koblet el 1958 (24'16").

Ha estat vencedor en sis etapes

Pogacar, en l'any del seu debut al Giro, no ha tingut rival. Ha guanyat sis etapes, cinc amb la "maglia" rosa, igualant el rècord de Merckx, i amb accions que l'han ajudat a posar-se el públic a la butxaca. Com quan a la penúltima etapa, en un tram amb el 14% de pendent, va tenir aquest gest amb un jove aficionat que es va posar a córrer al seu costat.

 

A cinc setmanes del Tour de França, ja l'esperen Jonas VingegaardRemco Evenepoel i un repte que cap ciclista ha aconseguit superar, des que ho va fer Marco Pantani el 1998: guanyar el mallot rosa i el mallot groc el mateix any.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Velon CC (@veloncc)

 

 

Anar al contingut