Pogacar celebra la victòria a l'etapa 14 del Tour de França
Pogacar celebra la victòria a l'etapa 14 del Tour de França (Reuters)
Ciclisme

Pogacar destrossa el Tour: atac decisiu en la dura jornada del Tormalet

L'eslovè ha imposat un ritme demolidor a menys de cinc quilòmetres per al final de l'etapa i és més líder de la general

Redacció Esport3Actualitzat

Aquest cap de setmana estava marcat en vermell en l'agenda dels favorits a guanyar el Tour de França. Després d'una setmana de competició, la cursa arribava a les famoses muntanyes dels Pirineus francesos, sovint decisives en la general. Enguany no ha estat menys. L'atac de Pogacar s'ha fet esperar, però ha acabat arribant.

Faltaven poc menys de cinc quilòmetres per al final quan el líder de l'UAE ha fet un canvi de ritme al Pla d'Adet i ha deixat enrere els seus màxims rivals. Jonas Vingegaard i Remco Evenepoel han intentat seguir la roda de l'eslovè, però ha estat impossible. Amb el seu pedaleig habitual, Pogacar ha començat a treure distància i distància als seus rivals per acabar a més de 40 segons de diferència al final de l'etapa.

Vestit de groc, Pogacar s'ha imposat amb autoritat a l'etapa 14, ha sumat la segona victòria d'etapa enguany i es consolida com a clar favorit per a la victòria final.

Així ha estat l'atac de Pogacar

Vingegaard assalta la segona posició

Ha estat l'únic que ha pogut respondre, ni que sigui lleugerament, l'atac de Pogacar. L'etapa de Jonas Vingegaard li ha permès situar-se en segona posició a la general del Tour de França, un premi que pot semblar poca cosa per al guanyador de les dues últimes edicions d'aquesta cursa. La veritat és que el danès està sorprenent amb el seu bon nivell tenint en compte la greu caiguda que va tenir a la Itzulia.

Després de l'etapa 14, Vingegaard es troba a gairebé dos minuts de Pogacar, mentre que Evenepoel ja ha superat els dos minuts i vint segons. 

Classificació del Tour de França després de l'etapa 14
Anar al contingut