Natació artística

Plata mundial en rutina tècnica per a l'equip espanyol de natació artística

El subcampionat les deixa a un pas de la classificació olímpica

Mireia Vicente DiezActualitzat

La selecció espanyola ha brillat i amb tres catalanes a l'equip, Iris Tió i Paula Ramírez --del CN Kallípolis-- i Txell Mas --del CN Les Franqueses-- ha pujat al podi per segon Mundial consecutiu. No ha pogut revalidar el títol de campiona mundial de l'especialitat, aconseguit fa set mesos a Fukuoka, però ha deixat clar que torna a estar entre l'elit internacional de la natació artística.

Amb una rutina de nova creació, a ritme de mambo i amb les nedadores i el personal tècnic i artístic del CAR posant veu a parts de la cançó. La seleccionadora Mayuko Fujiki ha decidit arriscar i ha augmentat en tres dècimes la dificultat de l'exercici respecte a l'eliminatòria preliminar. L'estratègia ha sortit bé: 275, 8925 punts. Segona posició, al darrere de la Xina (299,8712), entrenada per la catalana Anna Tarrés. El podi l'ha completat el Japó, amb 275,8787 punts, fregant la puntuació espanyola.

 

4 de les 12 finalistes, amb direcció catalana

En quarta posició, els Estats Units, d'Andrea Fuentes. I encara més talent català en aquesta final. Israel, amb una coreografia assessorada per Bet Fernàndez i, de nou, Anna Tarrés, ha quedat setena. I Austràlia, amb la direcció de Paula Klàmburg, vuitena.

La lluita per la classificació olímpica es resoldrà divendres, amb la final d'equip lliure. Queden 5 places per assignar, que sortiran de la suma de les millors notes dels exercicis finals de les rutines acrobàtica, tècnica i lliure; les tres modalitats que formen part del programa olímpic d'equip a París 2024. De moment, amb dues proves disputades, la selecció espanyola està molt ben posicionada, en segona posició d'aquest rànquing preolímpic.

 

 

Anar al contingut