Piqué defensa Xavi malgrat haver-hi perdut la relació: "És l'indicat"
Piqué va dir adeu al Barça el novembre del 2022 (EFE)
Futbol

Piqué defensa Xavi malgrat haver-hi perdut la relació: "És l'indicat"

Piqué assegura que no ha parlat amb Xavi des que es va retirar, amb una excepció, i obre la porta a la presidència del Barça un cop més

Redacció Esport3Actualitzat

Gerard Piqué viu l'actualitat blaugrana amb més perspectiva un any després d'haver anunciat la seva retirada. Immers en els seus projectes personals i com a president de l'Andorra, Piqué assegura que s'enyora de la competició de primer nivell i de l'ambient al vestidor, però no del sacrifici d'haver d'entrenar cada dia. En una entrevista a Rac1, l'excentral ha analitzat la situació del Barça de Xavi, un equip que va deixar sobtadament el novembre del 2022 tot i que Laporta i Xavi van comunicar-li mesos abans que no comptaven amb ell.

L'adeu de Piqué va ser un signe més del canvi de pell del Barça. Sense Messi, Busquets o Alba, les noves cares del vestidor han agafat pes. Piqué considera que és bo que hi hagi veterans, però elogia noves perles com Lamine Yamal o Fermín López. Però fa una advertència:

"Hi ha molta gent jove però necessiten agafar una mica més d'experiència. És molt complicat rendir cada setmana a aquest nivell."

Uns joves que, al parer de Piqué, no han de tenir la responsabilitat dels resultats de l'equip. "No hem de pensar que el Fermín ens ha de fer guanyar la Champions", diu l'exblaugrana.

Uns joves que estan intentant mantenir l'equip, que està en hores baixes. S'ha de tenir paciència amb Xavi? Segons Piqué, tots els projectes necessiten paciència: "Mentre hi hagi solucions, s'ha de tenir paciència."

Piqué i Xavi al Barça (EFE)

Una defensa del model de Xavi, tot i que la seva relació amb el de Terrassa és nul·la des que va deixar el Barça. Assegura no haver parlat amb ell, només quan l'entrenador li va proposar d'assistir a les celebracions de la Lliga, cosa que ell va refusar. "No he parlat amb Xavi des que vaig plegar. Amb Laporta sí que hi he parlat, i molt bé", detalla el creador de la Kings League.

"No sempre és culpa de l'entrenador. Xavi és de la casa, ha mamat la manera de jugar des de petit. No hi ha ningú millor que Xavi per capgirar la situació i tornar a jugar bé."

Malgrat el canvi en la seva relació, que era d'amistat quan compartien vestidor, Piqué és contundent: "Crec que Xavi és l'indicat."

Piqué, president?

Molts cops se li ha preguntat a Piqué sobre el seu futur i la possibilitat d'ocupar el lloc actual de Joan Laporta. Només s'ho plantejaria en cas de necessitat del club: "M'ho plantejaria per poder ajudar el club, a qui li dec molt."

"Ho he pensat moltes vegades. És una cosa molt sacrificada. Si ho poses en una balança, només hi surts perdent. No ho descarto, però ara mateix no ho tinc gens al cap."

Conflicte a l'Andorra

Piqué havia amenaçat de marxar del país per la impossibilitat de jugar a l'Estadi Nacional d'Andorra perquè el govern andorrà hi vol fer obres per adequar-lo a les exigències de la Lliga. Un conflicte que s'ha calmat, i que el barceloní assegura que té una sortida.

"Trobarem una solució. Només hi ha un estadi habilitat per competir a 1a o 2a. Va sortir el secretari d'Esports dient que havíem de marxar i arribarem a un acord. Soc positiu."

Girona, "únic"

Amb la situació del Girona com a líder, Piqué ha admès la seva admiració.

"El Girona té una cara de Leicester brutal. És mot complicat (guanyar la Lliga), però també era difícil el que va fer el Leicester. És un projecte únic."

 

 

Anar al contingut