Pep Guardiola, en un partit al ja desaparegut Miniestadi
Pep Guardiola, en un partit del filial al ja desaparegut Miniestadi
barça

Per què el camp del Barbastre és un dels temples del guardiolisme?

L'estadi municipal va viure fa 15 anys una eliminatòria històrica d'ascens a Segona B entre els aragonesos i el filial blaugrana

Redacció Esport3Actualitzat

Estadi municipal de Barbastre. Allà va començar tot en el brillant viatge de Pep Guardiola a les banquetes. Si més no, fa 15 anys va ser l'escenari del partit d'anada de l'eliminatòria per pujar a Segona B entre els aragonesos i el filial blaugrana, entrenat per un Guardiola de 37 anys. El tècnic de Santpedor sempre ha reivindicat aquell ascens com el primer dels molts títols que ha aixecat.

De la mateixa manera, si Barbastre va esdevenir un dels temples del guardiolisme, aquell partit de l'estiu de 2008 també va entrar en la història del modest club d'Osca. I és que 4.000 persones van estar a punt d'omplir les 4.700 localitats del municipal per veure de prop uns imberbes Sergio Busquets i Pedro, entre altres. Una de les persones del públic era Luis Enrique, qui seria el següent inquilí del filial del Barça.

La xifra d'assistència no ha estat superada a dia d'avui, però tot sembla indicar que el duel de setzens de Copa contra el primer equip culer serà la seva data de caducitat. Fa una setmana "només" 2.800 persones van viure en directe la gesta dels seus contra l'Almeria de Primera.

El club blanc-i-vermell va ser fundat el 1934, pot presumir de dues temporades a Segona B i compta amb un parell de catalans a les seves files. A més, també serà sempre un dels testimonis de la primer èxit de Guardiola.

Celebració al Miniestadi de l'ascens obtingut contra el Barbastre el 2008
Anar al contingut