Pedrosa accelera un gran Espanyol davant l'Atlètic (3-0)

La velocitat del lateral i l'associació de Melendo amb el Panda mantenen vius els comptes europeus de Rubi
Oriol Vidal Actualitzat

La fe de Rubi en Europa ha tingut continuïtat amb l'onze més ambiciós i atractiu del curs: dos laterals ofensius com Rosales i Pedrosa, el mig del camp més tocador, amb Roca, Darder, Granero i Melendo, i dues referències atacants com Borja Iglesias i Wu Lei. L'aposta estètica ha vestit de combinació els periquitos i només ha mancat una mica d'encert a la frontal per superar la trinxera de Simeone. Ho ha provat Pedrosa amb una incursió boníssima que ha tallat Oblak davant el Panda (minut 8) i també l'ha tinguda el davanter gallec després d'una passada de cine de Roca, però s'ha entretingut massa abans de combinar amb Wu. De camí entre totes dues ocasions, l'Atleti només ha generat perill a partir de les imprecisions locals, amb errades d'Hermoso i Diego López que els blanc-i-blaus han pogut salvar in extremis.

El domini dels madrilenys ha anat pujant de revolucions i Lemar ha exigit el porter gallec en el minut 41. Però la pressió visitant s'ha quedat amb un pam de nas just abans del descans. Adri Pedrosa ha recuperat una pilota en àrea pròpia i ha fet una conducció vertiginosa: una cursa de 88 metres que ha anat eliminant defensors, fins a superar Juanfran i fer una centrada que Godín ha introduït a la xarxa: poques vegades un gol en pròpia porteria haurà generat tanta admiració. La renda capturada abans de marxar als vestidors ha donat ales a l'Espanyol a la represa i encara més quan en el minut 51 Rodrigo s'ha equivocat i ha regalat la pilota al mig del camp per a Melendo. El menut talent de Sant Adrià, avui pletòric, ha controlat el tempo de la contra abans de fer una assistència magnífica a Borja, que ha aguantat la sortida d'Oblak per acabar fent el 2-0. Catorzè gol del Panda i joia total a l'RCDE Stadium.

Amb convicció i espais i la millor versió de Roca i Darder, les ocasions de l'Espanuol s'han succeït: en el 64, el balear ha fet volar Oblak després d'un fort xut; quatre minuts després, una nova acceleració sublim de Pedrosa ha donat fet el tercer a Borja, que aquest cop sí que ha topat amb el porter eslovè; i poc després ha estat el torn de Wu Lei, que ha rematat massa alt en una acció sense angle. Tant ha estat: avui no ha calgut patir pels punts. En el minut 87, Juanfran ha aturat Puado amb una empenta absurda i el Panda ha transformat el penal (3-0), minut 89). L'Espanyol també ha exhibit ofici defensiu i ha acabat assegurant tres punts per mantenir la il·lusió abans de visitar Leganés i rebre la Reial Societat. La nova equipació del pròxim curs (amb regust històric i tocs moderns) ha tingut una matinera i esplèndida estrena.