París 2024: els atletes catalans posen a prova els llits "antisexe"
París 2024: els atletes catalans posen a prova els llits "antisexe"
Jocs Olímpics de París

París 2024: els atletes catalans posen a prova els llits "antisexe"

Aquests són els detalls de la Vila Olímpica, que serà la llar de 14.500 atletes durant les Olimpíades

Actualitzat

Els Jocs Olímpics ja són aquí. París és el focus del món de l'esport i acull tots els esportistes olímpics dins de la seva ciutat. Aquesta edició dels Jocs promet ser una de les més innovadores i sostenibles de la història, amb instal·lacions que reflecteixen el compromís de París amb l'excel·lència esportiva i la cura del medi ambient.

Les grans estrelles del món de l'esport, com Simone Biles, Rafa Nadal, Aitana Bonmatí, Eliud Kipchoge, LeBron James o Katie Ledecky, ja estan preparats per viure en aquesta Vila Olímpica d'avantguarda.

Els detalls de la Vila Olímpica

La Vila Olímpica de París està ubicada al nord de la capital de França, amb unes instal·lacions de 54 hectàrees, equivalents a 70 camps de futbol. És al davant del riu Sena i se situa entre Saint-Denis, l'Îlla-Saint-Denis i Saint-Ouen.

La llar dels atletes està formada per 82 edificis i tindrà més de 7.000 habitacions. Entre les instal·lacions principals hi ha una clínica mèdica i un gimnàs disponibles les 24 hores, a més d'un servei de cuina que oferirà fins a 60.000 menjars diaris. La vila ha estat construïda amb un enfocament en la biodiversitat, reduint un 30% la seva petjada de carboni per minimitzar els gasos d'efecte hivernacle.

El pack de benvinguda als olímpics

A poc a poc es comencen a descobrir els secrets de l'interior de les instal·lacions de la vila. La gimnasta artística espanyola Ana Pérez ha estat de les primeres esportistes a fer-se ressò a través de les xarxes socials sobre un detall inicial. Només arribar a la seva habitació, l'esportista sevillana ha fet un unboxing d'un pack de benvinguda preparat per l'organització.

Dins d'aquest paquet, tots els atletes olímpics han pogut trobar una tovallola amb les anelles olímpiques, dues ampolles, pins amb banderes del país d'origen i un necesser amb accessoris personals. I el més impactant, un telèfon mòbil d'un dels patrocinadors dels Jocs per a cadascun dels esportistes.

@anita97perez PACK DE BIENVENIDA JJOO PARIS 2024 (like para parte 2)😝 #viral #parati #foryou #fyp #olympicsgames #anitaperez #paris2024 ♬ sonido original - Anita Pérez

Llits de cartró a prova de "moviments"

Els Jocs de Tòquio van marcar un abans i un després en la història de les Olimpíades. L'organització va haver d'adaptar-se a les noves circumstàncies que provocava la covid-19 i, entre altres mesures, va instal·lar llits de cartró per evitar  relacions entre atletes.

En aquesta nova edició de París, l'organització ha decidit continuar l'exemple de Tòquio i ha tornat a posar llits de cartró. Però en aquest cas per un tema ben diferent. La raó és perquè són els "Jocs Olímpics més sostenibles" i una de les mesures és fer que els matalassos continuïn tenint una estructura de cartró.

Aquestes estructures estan fetes de tres peces intercanviables per millorar la comoditat de l'atleta. A més, l'organització ha assegurat que, malgrat estar fets de cartró, aguanten fins a 240 kg. Per tant, es pot afirmar que aquests llits no són tan "antisexe" com ens podíem pensar.

Per comprovar-ho, el saltador olímpic britànic Tom Daley ha publicat un vídeo a les seves xarxes socials per donar més detalls del ja famós llit de la Vila Olímpica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

No més "lives" als Jocs Olímpics

L'organització parisenca ha decidit posar-se estricta i ha posat certs límits als atletes durant les Olimpíades. Una de les normes és que els esportistes no poden fer directes en les xarxes socials en cap lloc relacionat amb els Jocs. Tampoc els permeten publicar vídeos de més de dos minuts ni fer contingut generat per intel·ligència artificial.

A més, els olímpics no poden publicar cap mena de publicació a internet des d'una hora abans de l'inici d'un esdeveniment esportiu. I, d'altra banda, tenen prohibit compartir contingut comercial a través de les xarxes durant la seva estada als Jocs Olímpics de París.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut