Barça

Oriol Romeu: "Em veig sent titular"

El migcampista d'Ulldecona repassa l'actualitat blaugrana des de Los Angeles en una entrevista a TV3

Redació Esport3Actualitzat

Demà el Barça jugarà el primer amistós de la pretemporada contra l'Arsenal, en directe per TV3. Serà la primera oportunitat de veure els nous fixatges en acció. Un d'ells és Oriol Romeu, a qui el futbol ha donat una segona oportunitat al Barça que està decidit a aprofitar. Ho ha confessat en una entrevista a TV3, amb Xavi Lemus.

Com està sent l'adaptació?

Molt positiva. És bonic arribar a un vestidor amb tant de nivell i que et rebin d'aquesta manera. S'està creant un ambient molt positiu i això ajudarà molt durant la temporada.

És més fàcil per a algú que ha estat tants anys al planter?

Probablement, sí. Conec bastanta gent i això facilita una mica l'entrada. També tenir uns anys de maduresa i saber com s'ha d'entrar en un vestidor. Això també et dona una cert avantatge.

També tens un avantatge nivell futbolístic?

En alguns aspectes, segur que també. La manera de jugar l'he mamat des de petit i aquest últim any al Girona hem practicat un futbol similar. Evidentment, hi ha temes a millorar i que s'han de parlar amb l'entrenador. I aprendre dels companys.

 

Què t'ha demanat Xavi?

Necessitava una figura al mig del camp més posicional. Ell tenia mig centres una miqueta més mòbils, que podien conduir més metres, però la figura davant de la defensa encara no la tenia. Aquest era el seu desig, que jo pogués fer aquest rol. És un tipus de treball que em surt bé. I crec que puc aportar molt, tant en atac com en defensa.

Què creus que pots aportar a l'equip?

Dins del camp, donar aquest equilibri. Tenir aquesta figura davant de la defensa que pugui assumir tasques defensives. I també l'experiència de portar bastants anys en el món de futbol i poder gestionar segons quins problemes al llarg de la temporada. Tinc un bagatge que pot ajudar a donar equilibri a l'equip.

Et veus com a titular?

Sí, vull lluitar per tenir molts minuts i per ajudar l'equip amb el que sigui necessari. Em veig en un moment òptim, físic i mental, per poder tenir molts de minuts.

 

Quins han de ser els objectius?

Han de ser altíssims. Han de ser ambiciosos, han de ser valents, i hem d'anar a lluitar-ho tot. El temps ens dirà on podem arribar. Jo crec que tenim capacitat per competir per tots els títols.

Amb les incorporacions s'ha fet un salt de qualitat per afrontar la Champions?

Sí, l'equip té ara una plantilla àmplia amb solucions diferents a totes les posicions. I això ens ajudarà a competir contra qualsevol equip.

El Barça té millor equip que el Madrid, com diu Laporta?

El temps ens ho dirà. Jo crec que tenim una gran plantilla. Al final, marcar que un equip és millor que un altre pels jugadors és complicat. S'ha de veure quina comunió hi ha entre els individus i si la unió nostra és més potent que la d'un altre equip. Això ho hem de demostrar al camp.

Què és el que t'ha fet més il·lusió de tornar al Barça?

Potser el repte de poder demostrar allò que no vaig poder fer quan era més jove. De poder assentar-me aquí i demostrar el meu potencial. Ara és un dels reptes més bonics.

Carles Puyol en una imatge d'arxiu

Quins han estat els teus referents?

A mi m'agrada molt Busquets. Era el jugador que feia el difícil fàcil. La constància que ha tingut durant la seva carrera és admirable. Però després, potser, en clau mental, m'agrada molt Carles Puyol. Era un referent per mi quan estava en categories inferiors. També vaig aprendre molt de Xabi Alonso quan vaig ser a Alemanya.

Què t'agrada fer fora del futbol?

Ara mateix parlar amb la família, perquè ara estem lluny i costa contactar amb ells. Mirar alguna sèrie, llegir algun llibre bo... intentar anar absorbint diferents temes i gaudint dels temps lliure, també.

Quin impacte ha tingut el teu fitxatge a Ulldecona?

Pel que em diuen, un impacte molt positiu. Els missatges que he rebut són sempre d'admiració i respecte i estic molt agraït de com la gent m'està tractant aquests dies. I ara la meva resposta és fer una gran temporada i tornar aquesta estima amb resultats i títols.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut