Ona Carbonell
Natació

Ona Carbonell anuncia la seva retirada

Punt final a més de 15 anys a l'elit, amb un botí de 92 medalles internacionals

Redacció Esport3Actualitzat

Ona Carbonell ha decidit posar punt i final a una carrera als 32 anys i després de completar un recorregut esportiu farcit d'èxits, sumant un total de 92 medalles internacionals en més de 15 anys competint al primer nivell de la natació artística mundial, abans coneguda com a natació sincronitzada.

L'esportista ho ha confirmat en una roda de premsa a la seu del COE, a Madrid, on l'ha acompanyat Gemma Mengual.

Ona Carbonell, l'adeu de l'últim referent de la sincro

més medalles mundials, 23, que Michael Phelps. Un palmarès increïble, que compta també amb dues medalles olímpiques. Però els seus tresors més preuats no són de metall: es diuen Kai i Teo, de 2 i encara no 1 anyet.

Feia gimnàstica rítmica abans que natació artísica. I a l'aigua, aviat va destacar. Als 14 anys, ara en té 32, ja formava part de la selecció espanyola absoluta. A les piscines del CAR de Sant Cugat hi ha passat mitja vida. 

No la van convocar per als Jocs Olímpics de Pequín. Un daltabaix, com ella sempre ha reconegut; però, també, un punt d'inflexió. L'any següent, el 2009, és a l'equip que, fins ara, ha guanyat l'única medalla d'or mundial de la sincro espanyola.

Somni complert a Londres 2012: plata olímpica en duo, amb Andrea Fuentes, i bronze amb l'equip. El 2013 es converteix en la protagonista del Mundial de casa. 7 medalles a Barcelona. És la cara visible d'un equip que intenta aparcar polèmiques, després de l'afer Tarrés.

Ona Carbonell, en una imatge d'arxiu.
Ona Carbonell va ser la protagonista indiscutible al Mundial de natació de Barcelona 2013 (@onacarbonell)

Són anys convulsos. Torna Gemma Mengual, que com l'Ona ara, havia estat mare, i juntes fan parella als Jocs Olímpics de Rio. Però l'equip no hi va, no s'hi classifica. Moments delicats esportivament. L'Ona decideix fer un punt i seguit, per ser mare.

L'ajornament dels Jocs de Tòquio li dona marge i afavoreix la seva participació. Reapareix després de tenir el seu primer fill. I aprofita la seva visibilitat com a altaveu per reivindicar que és viable combinar maternitat i alletament amb l'esport d'elit.

Exigent i competitiva, és capaç de guanyar "Masterchef Celebrity", quan no sabia ni fer un ou ferrat. Escriptora i empresària; és sòcia d'un grup de restaurants. Els últims anys ha explotat la seva imatge publicitària al màxim i ha acabat els estudis. Ara podrà dedicar més hores al disseny de moda i a passar més dies a Menorca; el refugi familiar i, com ella diu, el seu lloc preferit del món.

ARXIVAT A:
Esports
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut