Champions League
El Girona s'estrena en competició europea
Futbol

On seran el Barça i el Girona en els bombos de la nova Champions

La competició europea s'amplia de 32 a 36 equips

Redacció Esport 3Actualitzat

La Champions League 2024/25 arrancarà amb un canvi de format. La competició s'amplia de 32 a 36 equips, i tots quedaran enquadrats en una sola lliga. El sorteig es dividirà en quatre bombos i cada club jugarà vuit partits.

Quatre enfrontaments seran a casa i els altres quatre fora. Els vuit primers classificats passaran directament a vuitens de final, mentre que els setze següents (9-24) hauran de jugar una eliminatòria prèvia per accedir a aquesta fase.

Els darrers vuit quedaran eliminats i tampoc podran jugar l'Europa League, competició en la qual sí que podien continuar abans si quedaven tercers.

En quin bombo són Barça i Girona?

El Barça serà cap de sèrie, ja que estarà en el bombo 1. L'any passat hauria sigut una bona notícia, pel fet que hauria evitat alguns clubs com el Manchester City o el Bayern a la fase de grups. En canvi, amb el nou format podria jugar contra qualsevol d'aquests.

El Barça en un sorteig de la Champions (Europa Press)

El Girona estarà en principi en el bombo 4, on teòricament hi ha els equips amb menys nivell. Aquesta serà la primera participació del conjunt gironí a la Champions, on debutarà amb aquesta nova configuració.

El Girona, però, podria pujar al bombo 3 si els equips de la ronda prèvia que es classifiquin tenen el coeficient més baix.

Distribució provisional dels bombos

De moment, estan classificats 29 dels 36 equips que disputaran la Champions; la resta hauran de jugar una fase prèvia. El sorteig es farà el 29 d'agost.

Bombo 1: Reial Madrid, Manchester City, Bayern de Múnic, PSG, Liverpool, Inter de Milà, Borussia Dortmund, Leipzig i Barça.

Bombo 2: Bayer Leverkusen, Atlètic de Madrid, Atalanta, Juventus, Benfica, Arsenal, Bruges i Xakhtar Donetsk.

Bombo 3: Milan, Feyenoord, Sporting Lisboa i PSV.

Bombo 4: Celtic, Mònaco, Aston Villa, Bolonya, Girona, Stuttgart, Sturm Graz i Stade Brestois.

ARXIVAT A:
Esports
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut