Un dels trossos de la conversa entre els àrbitres que havien d'impartir justícia al Bernabéu
Un dels trossos de la conversa entre els àrbitres que havien d'impartir justícia al Bernabéu
futbol

Omissió greu als àudios del Bernabéu: el VAR amaga la falta de Rudiger i les mans de Vinícius

Hernández Hernández, des del videoarbitratge, ha passat la patata calenta al col·legiat de camp, debutant a l'estadi blanc

Redacció Esport3Actualitzat

Més que mai, s'esperava la publicació dels àudios del VAR del Madrid-Almeria per si podien posar llum a les tres polèmiques decisions arbitrals que han decantat el partit a favor dels blancs. Però les converses entre els col·legiats i la selecció d'imatges triades per les revisions encara han aportat més ombres.

Hernández Hernández, encarregat del videoarbitratge, ha passat la patata calenta de les decisions al col·legiat de camp, l'extremeny Hernández Maeso, en el dia del seu debut a l'estadi de la Castellana. En la primera jugada controvertida, el penal per mans de Kaiky, ni el vídeo ni les veus del VAR comenten les més que possibles faltes de Rudiger i Joselu en els respectius salts. En conseqüència, el col·legiat només se centra en l'impacte posterior de la pilota en el braç de l'andalús.

Una altra greu omissió que ha perjudicat el criteri de l'extremeny ha afectat la tercera acció polèmica, la "zamorana" de Vinícius que acaba al fons de la porteria. El VAR no li ha ensenyat la presa que esvaeix tots els dubtes i mostra com l'esfèrica colpeja al colze del brasiler. És més, des de la sala insistien que la pilota havia tocat l'espatlla del davanter. Al Bernabéu, entre àrbitres s'han trepitjat la mànega amb un beneficiat clar.

Tot plegat, suposa una negligència del VAR, que està obligat a servir la presa més frontal a l'àrbitre de camp, com ha explicat l'exàrbitre Estrada Fernández al Gol a Gol d'Esport3.

La conversa del penal per mans de Kayki

VAR: Et recomanaré un on field review perquè valoris un possible penal per mà del defensa de l'Almeria.

Àrbitre: D'acord, la veuré.

VAR: Posa-l'hi en superslow perquè la pugui veure.

Àrbitre: D'acord, estic davant de la pantalla.

VAR: Aquí la tens, te la posarem en superslow perquè la puguis veure, d'acord? Et posaré una altra presa amb la inversa esquerra. Et poso high behind també perquè la vegis en context i la separació entre jugadors. Ara és la teva acció, tu decideixes.

Àrbitre: Perfecte. Remata el jugador del Madrid i colpeja al braç separat, ocupant un espai del defensor de l'Almeria. Xiularé penal sense targeta.

La conversa del gol anul·lat a Arribas

VAR: Et recomano un on field review per possible falta en atac a l'acció del gol, d'acord?

Àrbitre: Posa-me-la en dinàmica, sisplau.

VAR: Et mostro el punt de contacte. D'acord? Si vols, te'n poso una d'ampla perquè vegis que acaba en gol directament des d'allà. La jugada continua i s'acaba en gol. Perquè vegis que és dins de la mateixa fase d'atac.

Àrbitre: Sí, efectivament és l'inici de l'app. Per tant, xiularé falta a favor del Reial Madrid i anul·laré el gol. I groga al 6, el jugador de l'Almeria. D'acord?

VAR: Et confirmem el número aviat. Número 6 confirmat.

La conversa del gol amb la mà de Vinícius

VAR: Et recomano un on field review perquè valoris la no mà, la possible no mà. Dona'm la inversa dreta. Per al punt de contacte. Aquí, aquí. Això és. El toca a l'espatlla dreta.

Àrbitre: Perfecte.

VAR: Aquí ho tens.

Àrbitre: D'acord, llança-m'ho. Posa'm el punt de contacte.

VAR: Posarem la superslow. Li toca l'espatlla. Valora la possible falta en atac.

Àrbitre: Per mi, de falta en atac no n'hi ha.

VAR: Coincideixo amb tu. I la pilota impacta a l'espatlla. Et poso high behind també.

Àrbitre: Perfecte, el toca amb l'espatlla i és gol vàlid. Assenyalaré gol, no hi ha falta.

Mira el resum del Madrid-Almeria (3-2) 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut