Markel Zubizarreta, del Barça a l'RFEF, i de l'RFEF a Kynisca Sports

Oficial: Zubizarreta i Giráldez, junts de nou en l'ambiciós projecte de Michele Kang

El basc assumeix el càrrec de director esportiu de Kynisca Sports, el hòlding de Michele Kang que integra, entre altres, el Washington Spirit entrenat pel gallec
Redacció Esport3 Actualitzat

Desvelat el misteriós destí de Markel Zubizarreta després de la seva sorprenent marxa de l'RFEF. Com s'havia especulat, el basc torna al futbol de clubs per assumir el càrrec de director esportiu de Kynisca Sports, el hòlding de Michele Kang que integra clubs com l'Olympique de Lió, actual subcampió de la Champions, el London City o el Washington Spirit. El nom de Zubizarreta ja apareix al web del club francès com a membre de l'organigrama de la magnat sud-coreana.

La incorporació a Kynisca Sports del que va ser l'arquitecte del millor Barça de la història fins al seu també inesperat adeu del passat novembre suposa el retrobament amb el seu amic i extècnic blaugrana Jonatan Giráldez. L'actual entrenador del Washington Spirit sempre ha agraït a Zubizarreta que l'escollís per rellevar Lluís Cortés. En aquesta primera etapa al hòlding, el fill d'Andoni treballi braç a braç amb Alban Sánchez, encarregat de confeccionar la plantilla del Lió

Zubizarreta va abandonar l'RFEF per una "oferta irrebutjable"

El 28 de juny Markel Zubizarreta va anunciar que deixava el càrrec federatiu que havia assumit al novembre --ja en l'etapa post-Rubiales--, prèvia desvinculació amb el Barça, on des del 2017 exercia de director esportiu. Segons va explicar, en tenia la culpa una "oferta irrebutjable", no tant en el pla econòmic, com "a escala familiar". Zubizarreta, que va explicar que treballar a la federació espanyola l'havia obligat a passar "3 o 4 dies a la setmana separat de la família", no va revelar el seu destí, però ja va informar que tornaria al futbol de clubs. Fora de la lliga espanyola, això sí. Aquest dimarts s'ha sabut que, efectivament, el seu nou lloc de treball serà al costat de Kang.

Malgrat el poc temps que va ocupar el despatx de Las Rozas, Zubizarreta va poder reconduir algunes situacions enquistades amb la tornada de Patri Guijarro i les converses amb Mapi León i Pina. Va marxar satisfet de deixar un ambient "més calmat", en referència a les tensions amb les futbolistes que van marcar el "rubialisme", i prometent que les llavors que ha plantat donaran fruits: "En el futur hi haurà molts canvis en el futbol femení."

Com el seu pare, Andoni Zubizarreta, Markel s'ha guanyat, abans de fer els 40 anys, un prestigi edificant projectes esportius. Com el seu pare, també, sembla que travessa una etapa d'inquietud.  

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut