Grimau a la banqueta durant un partit amb el Barça (EFE)
Bàsquet

Oficial: Roger Grimau no seguirà a la banqueta del Barça

El Barça ha rescindit el contracte del tècnic i tot indica que el seu relleu a la banqueta blaugrana es decidirà entre dos dels noms de la rampa de sortida

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça ha decidit rescindir el contracte de Roger Grimau, que el vinculava a l'entitat fins al 30 de juny del 2025.

El Barça ha expressat el seu agraïment a Roger Grimau:

"Per la professionalitat, el compromís i la dedicació que ha mostrat al capdavant de la banqueta barcelonista. El Palau Blaugrana sempre serà casa seva."

Grimau marxa de la banqueta del Barça amb un total de 84 partits dirigits entre la Lliga Endesa (39), l'Eurolliga (39), la Copa del Rei (3), la Supercopa (1) i la Lliga Catalana (2). El balanç és de 51 victòries i 33 derrotes, amb el títol assolit de la Lliga Catalana.  

Candidats per substituir Grimau

El club blaugrana està estudiant el mercat per trobar un tècnic de garanties per substituir Roger Grimau. De les alternatives principals, el nom principal que hi ha sobre la taula és Jaka Lakovic, tècnic del Dreamland Gran Canària. Xavi Pascual és l'altre nom que valora el Barça: l'entrenador que va portar el Barça a guanyar el 2010 l'Eurolliga queda lliure després de finalitzar contracte amb el Zenit de Sant Petersburg.

Les dues etapes de Grimau al Barça

La segona etapa de Grimau al club s'acaba després de sis temporades com a entrenador. A banda d'assumir la responsabilitat del primer equip durant la temporada 2023-24, també ha estat tècnic del Barça Atlètic i del júnior (2021-23) i entrenador assistent del segon equip a la LEB Or i a la LEB Plata (2018-2021).

En la primera etapa com a jugador, Grimau va defensar la samarreta del Barça durant vuit temporades (2003-2011) i va ser el capità que va aixecar l'Eurolliga del 2010.

Anar al contingut