Van de Beek posa amb la nova samarreta i la bufanda del Girona a la graderia de Montilivi
Van de Beek posa amb la nova samarreta i la bufanda del Girona a la graderia de Montilivi (Girona FC)
Girona

Oficial: Donny van de Beek és el recanvi del Girona per a Aleix Garcia

El migcampista neerlandès de 27 anys, membre de l'última generació talentosa de l'Ajax, ve del Manchester United i firma fins al 2028

Redacció Esport3Actualitzat

Després de les arribades de Ladislav Krejcí, Abel Ruiz i el jove Gabriel Misehouy, el Girona ha anunciat el fitxatge del quart reforç del Girona 24-25. Es tracta d'un jugador neerlandès, com Misehouy, però molt més contrastrat: és el migcampista fins ara del Manchester United de 27 anys Donny van de Beek. El de Nijkerkerveen es va acomiadar dimecres dels diables vermells, pas previ a l'oficialitat de la seva incorporació al projecte de Champions de Míchel. Van de Beek diu adeu a Old Trafford, on va aterrar el 2020, i hola a Montilivi:

Membre de l'última generació talentosa de l'Ajax, al costat de De Jong o De Ligt, l'internacional signa pel Girona fins al 2028 i la xifra de l'operació se situaria en uns 4 o 5 milions d'euros condicionats a les aparicions i rendiment del jugador. El Manchester United no comptava amb ell i volia alliberar massa salarial. De fet, la segona meitat del curs passat la va viure cedit a l'Eintracht Frankfurt alemany.

Donny van de Beek ja és oficial com a nou jugador del Girona
Donny van de Beek ja és oficial com a nou jugador del Girona

Era un objectiu que Quique Cárcel seguia de prop i que permetrà cobrir el rol d'Aleix Garcia, fitxat pel Bayer Leverkusen. S'espera que aquesta setmana ja s'incorpori a la disciplina de Míchel.

Van de Beek va estar a punt de fitxar pel Reial Madrid, però una vegada a Manchester no va tenir els minuts esperats. El United va pagar 45 milions per ell, però, a banda de l'Eintracht, un any abans l'havia cedit a l'Everton. Sense projecció a la Premier League, intentarà oferir el seu millor rendiment a la Lliga. I aquest any, també a la Champions.

Donny van de Beek amb la samarreta dels 'red devils'
Donny van de Beek amb la samarreta dels "red devils" (AAPIMAGE / DPA)

"Vaig creixer al planter de l'Ajax"

En l'entrevista de benvinguda als mitjans del club, Van de Beek s'ha reivindicat com un producte de la prolífica factoria de l'Ajax: "Quan era petit estava obsessionat amb el futbol i ara sóc futbolista, és divertit".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut