Ben O'Connor no es creia la bestiesa que acabava de fer (Reuters)
Ciclisme

O'Connor rebenta la Vuelta i aconsegueix el mallot vermell

El ciclista australià del Decathlon guanya en solitari a Andalusia i mana a la general amb gairebé cinc minuts de diferència respecte als seus rivals

Redacció Esport3Actualitzat

Ni Roglic, ni Kuss, ni Almeida ni Mas: el gran rival a batre a la Vuelta a Espanya és Ben O'Connor, un ciclista que no apareixia a les travesses. Tot ha canviat a la sisena etapa de la cursa, que s'ha disputat aquest dijous entre Jerez i Yunquera, a Andalusia. El ciclista australià del Decathlon ha rebentat la jerarquia del pilot amb contundència: només un ciclista ha entrat a la meta a menys de cinc minuts de diferència, i ha clavat més de sis minuts als principals favorits de la general, una diferència que serà complicada d'eixugar.

La victòria de l'australià s'ha gestat a falta de cent quilòmetres per al final, quan s'ha format una fuga amb perfils interessants, com els de Cristian Rodríguez, Jay Vine, Pelayo Sánchez o el mateix O'Connor. L'australià s'ha desenganxat quan encara faltaven 27 quilòmetres per a la meta, i quan el pilot ha volgut retallar diferències, ha comprovat amb terror que les millors cames del dia eren les d'O'Connor, i estava a quilòmetres de distància. El mal ja estava fet, i O'Connor s'ha permès el luxe d'entrar a meta celebrant la seva proesa històrica. Completa així un dels somnis de qualsevol ciclista, guanyar una etapa a les tres grans voltes (Tour, Giro i Vuelta).

Ben O'Connor amb el mallot vermell (Reuters)

Amb la seva victòria, el del Decathlon és el nou mallot vermell amb gairebé cinc minuts de diferència respecte als seus perseguidors (Roglic, segon, és a 4:51, i Almeida és tercer a 4:59). L'assalt d'O'Connor canvia per complet el plantejament de la Vuelta, on si algú pretén robar-li el mallot de líder haurà d'atacar, i haurà de fer-ho ben aviat.

La inèdita sortida de l'etapa

En una de les habituals ocurrències de l'organització, l'etapa ha sortit des d'un hipermercat. Un fet que ha aixecat expectació entre els aficionats, per la seva peculiaritat, malgrat que la cursa fa anys que promou aquest tipus d'iniciatives, com sortir des d'un portaavions.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

 

ARXIVAT A:
La Vuelta
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut