Núria Castán ha viscut el seu pitjor moment des que és professional del snowboard
Núria Castán ha viscut el seu pitjor moment des que és professional del snowboard
SNOWBOARD

Núria Castán sobreviu 10 minuts soterrada sota una allau de neu

La rider catalana ha estat víctima d'una allau de neu de 250 metres de longitud quan es dirigia a la caseta de sortida de l'última prova del FWT Challenger a Verbier

Miquel RibasActualitzat

Núria Castán, rider de l'equip Head Snowboards, ha sobreviscut miraculosament a una allau de neu a Verbier (Suïssa). La snowboarder reusenca va quedar enterrada deu minuts sota un mantell de neu. L'allau es va produir quan Castan, en companyia d'una altra rider, es dirigia a la caseta de sortida de la tercera i darrera prova del FWT Challenger a Verbier.

Una allau de 250 metres de longitud es va endur la Núria i una altra rider mentre es dirigien al punt de sortida de la competició, però van aconseguir ser rescatades a temps pels equips de seguretat de la competició i les seves pròpies companyes. La rider va quedar completament enterrada sota la neu durant deu minuts interminables abans de ser rescatada sense lesions greus. L'altra rider no va quedar enterrada, però sí que va patir lesions físiques una mica més greus.

"Després de 10 minuts enterrada cap per avall, resulta difícil creure que només hagi sortit amb un cop al colze, dolor muscular i dos dits congelats per haver perdre els guants."

Núria Castán, encara sota l'impacte del que va passar, ha manifestat que "després de 10 minuts enterrada cap per avall, resulta difícil creure que només hagi sortit amb un cop al colze, dolor muscular i dos dits congelats, per haver perdut els guants". Després de l'accident, Castán ha destacat la sort que ha tingut i ha donat les gràcies a l'equip de seguretat:

"Tinc molta sort de poder dir que he sobreviscut a una allau de 250 metres de longitud i a aquests intensos 10 minuts enterrada cap per avall. Resulta difícil de creure tot el que ha passat i que físicament només hagi sortit amb un cop al colze, dolor muscular i dos dits congelats, ja que he perdut els guants. Gràcies a l'equip de seguretat, i sobretot a les riders que eren al voltant, que van actuar de manera molt eficaç, em van poder rescatar a temps. Aquesta desagradable experiència sempre ha estat una de les meves pors més grans, i finalment s'ha convertit en realitat. No ho desitjo a ningú i espero que no torni a passar. Toca processar-ho tot i apreciar aquesta sort de tenir una segona vida. He tornat a néixer".

Els fets van obligar l'organització a suspendre la competició, que va quedar reprogramada per disputar-se 24 hores després a Nendaz, Suïssa. La prova s'ha celebrat sense cap contratemps, però Núria Castán ha decidit no competir, ja que encara estava en xoc pel que ha passat.

Anar al contingut