Els corredors tornaran a passar per l'emblemàtic Puigmal
Els corredors tornaran a passar per l'emblemàtic Puigmal
CURSES DE MUNTANYA

Novetats de l'Olla de Núria: canvi de recorregut amb més quilòmetres i desnivell, per TV3

Tot i que s'ha negociat fins a l'últim moment, els atletes participants no podran passar per la reserva natural de la vall d'Eina

Redacció Esport3Actualitzat

Després de 16 edicions, l'Olla de Núria canvia el recorregut.  La Reserva Natural d'Eina ha comunicat a l'organització que el tram entre el Pic de Finestrelles i el Pic d'Eina és un espai transfronterer, que té la seva pròpia regulació i les seves restriccions. Després de treballar durant mesos, la Unió Excursionista de Vic li han denegat el permís de pas per aquesta zona. Això ha comportat la modificació del recorregut.

El nou recorregut de l'Olla de Núria
El nou recorregut de l'Olla de Núria
El nou perfil de l'Olla de Núria
El nou perfil de l'Olla de Núria

La cursa arrencarà a les 8:50 del matí i tornarà a omplir de corredors la vall de Núria. Tots els inscrits a l'Olla gaudiran de tres quilòmetres més de cursa respecte a les altres edicions (en total 24,3 quilòmetres). Durant el recorregut no es trepitja ni un sol metre d'asfalt, amb un traçat que té un desnivell positiu de 2.130 metres, 200 més que la tradicional. Un recorregut que comença amb l'ascens al Puigmal (primer control de pas), per acabar baixant des del pic del Segre, tot passant pel coll de Finestrelles (segon control de pas). A partir d'aquí es modifica el recorregut i els corredors tornaran a Núria (tercer control de pas) per tot seguit començar l'ascens cap al pic de Noucreus pel coll de Noufonts (quart control de pas). Finalment, hi ha la pujada Puig de Font Negre (darrer control de pas) i el pic de l'Àliga, abans d'arribar a la línia de meta a l'esplanada del Santuari de Núria.

En directe per TV3 i 3cat

L'Olla de Núria tornarà a ser retransmesa en directe per TV3 i 3cat després de les exitoses experiències dels últims 5 anys. Televisió de Catalunya desplegarà un ampli equip per fer arribar als teleespectadors la màgia d'una cursa de muntanya emblemàtica.

 

La retransmissió serà dirigida per Xavier Casillanis, conduïda per Maria Fernández Vidal i Josep Maria Puig amb l'anàlisi tècnica de dos exguanyadors de la cursa, Mireia Miró i Marc Pinsach. Àlex Àvila connectarà també des del cim del Puigmal. La producció anirà a càrrec de Francesc Ortega.

 

 

Anar al contingut