El Barça, vigent campió de la Lliga Catalana en categoria masculina
El Barça, vigent campió de la Lliga Catalana en categoria masculina
bàsquet

Nou format de la Lliga Catalana de Bàsquet: més equips, dos grups i més partits

Al setembre Tarragona serà la seu de la 45a edició de la competició, que es podrà seguir per Esport3

Redacció Esport3Actualitzat

Dos anys després Tarragona tornarà a ser la seu de la Lliga Catalana de bàsquet. Però la 45a edició de la competició no serà una més. La federació catalana ha creat un nou format per incloure els sis clubs ACB que s'integren dins de l'ens: Barça, vigent campió, Baxi ManresaJoventut BadalonaMoraBanc AndorraBàsquet Girona i d'un Força Lleida que ha aconseguit l'ascens a la màxima divisió estatal des de la LEB Or.

La competició constarà d'una fase prèvia amb dos grups de tres equips, que s'enfrontaran tots contra tots, a una sola volta, durant els dies 11, 12 i 13 de setembre, al Palau d'Esports Catalunya de Tarragona. Cadascun d'aquests dies, un partit en franja de tarda i un altre en franja de vespre, tots emesos per Esport3:

  • Grup A: Barça, Bàsquet Girona i Morabanc Andorra
  • Grup B: Joventut Badalona, Baxi Manresa i Força Lleida

Els primers classificats accediran a la gran Final, que se celebrarà el diumenge 15 de setembre.

El quadre de la Lliga Catalana 2024

Vic acollirà la Lliga Catalana Femenina

En el cas del torneig femení, el format que s'adoptarà serà el de Final a quatre. El Pavelló Municipal Castell d'en Planes de Vic serà l'escenari, per primera vegada a la història, de la 36a edició de la Lliga Catalana 2024 Femenina que, aquest curs, comptarà amb la presència del Cadí La Seu, vigents campiones, l'Spar Girona, el Joventut Badalona i el campió de la Lliga Catalana Femenina Challenge 2024.

 
Anar al contingut