Hansi Flick perd el seu baluard al mig del camp del Barça
Hansi Flick perd el seu baluard al mig del camp del Barça (Reuters)
Barça

Nou maldecap per a Hansi Flick: quines opcions té el Barça per suplir Marc Bernal

L'entrenador blaugrana havia fet de Bernal el seu baluard al mig del camp i ara el club blaugrana haurà de buscar-li un substitut

Àlex ÁvilaActualitzat

Hansi Flick ho tenia clar un cop acabat el partit a Vallecas: "És una victòria trista." I és que totes les mirades estaven posades en el genoll esquerre de Marc Bernal. Els primers pronòstics no eren bons i es temia que la lesió pogués ser greu. Finalment, les proves mèdiques han confirmat el trencament del lligament creuat amb afectació al menisc. El jove de Berga diu adeu a la temporada.

Aquest és un cop dur per a l'entrenador blaugrana, que havia trobat en Bernal el seu baluard al mig del camp. De fet, el futbolista havia estat titular en els tres primers partits de la Lliga i el seu rendiment havia convençut plenament el tècnic alemany. Ara, però, Flick haurà de trobar un substitut per al pivot defensiu, tot i que les opcions són limitades.


Christensen, Eric Garcia i De Jong, lesionats

La temporada passada, Xavi va trobar la solució amb Andreas Christensen al mig del camp. Així, es va aconseguir la victòria més important de l'any, al camp del PSG als quarts de la Champions. El jugador, però, acaba de veure com se li ha diagnosticat una lesió de llarga durada, tot i que els pronòstics inicials no eren greus. Per tant, el seu retorn encara és una incògnita.

En la mateixa situació es troba Eric Garcia. El de Martorell ha actuat en alguns partits al mig del camp, però actualment també està de baixa per una fasciïtis plantar al peu dret.


Tampoc hi ha notícies per al retorn de Frenkie de Jong. El migcampista neerlandès podria ocupar perfectament aquesta posició, però el seu retorn als terrenys de joc podria estar més lluny del que s'esperava.

Buscar la solució al planter

Des de la seva arribada a la banqueta blaugrana, Hansi Flick s'ha mostrat meravellat amb el planter del Barça. El tècnic alemany ha lloat en més d'una ocasió la manera com el club forma els seus jugadors. De fet, l'entrenador ha anat demostrant la seva debilitat pels joves des de la pretemporada.

Si vol seguir per aquest camí, les opcions més clares són les de Marc Casadó i Pau Prim. El primer ja va ser titular en l'estrena a la Lliga a Mestalla, on Casadó va jugar els 90 minuts. El de Sant Pere de Vilamajor prefereix jugar com a pivot defensiu, però Flick el veia més com a interior. Probablement, la lesió de Bernal li obre les portes a jugar en aquesta posició.

Per la seva banda, Pau Prim, de 18 anys, no ha disputat ni la pretemporada amb el primer equip ni ha estat convocat en cap dels partits de la Lliga. El de Sant Andreu de la Barca és un pivot pur, creatiu i ambidextre que va tenir un debut notable amb el Barça Atlètic a Primera Federació.


Esgotar el mercat de fitxatges

Tenint en compte les dificultats econòmiques del Barça, el més probable és que es busqui una cessió i no pas un traspàs. En aquest sentit, el periodista Gerard Romero va deixar anar el nom de Danilo Pereira, del PSG.

Ho va dir al programa "Gol a gol" d'Esport3, poc després del partit de Vallecas i encara sense conèixer de manera oficial l'abast de la lesió de Marc Bernal. El futbolista forma part de l'agència de representants de Jorge Mendes i Luis Enrique no compta amb el migcampista. Un altre nom que va posar sobre la taula Romero és el d'Adrien Rabiot.

El periodista Fabrizio Romano ha explicat que el Barça ha demanat al Liverpool la cessió del migcampista Stefan Bajcetic. Segons Romano, el club blaugrana hauria de pagar quatre milions d'euros, però no tindria opció de compra.

Anar al contingut