Amb aquesta rematada Elanga ha evitat que l'Atletic viatgi a Manchester amb avantatge

Només els pals impedeixen la victòria de l'Atlètic davant del United al Metropolitano (1-1)

Joao Felix ha avançat l'Atlètic de Madrid ben aviat, en el minut 7, però no ha sabut rematar el United, que ha empatat amb un gol del jove Elanga en el 80

Josep CochActualitzat

Luis Suárez ha estat la gran absència de l'Atlètic de Madrid en l'onze inicial davant del United. Gran ambient al Metropolitano per viure un partit clau en el futur dels 'colchoneros' a la Lliga dels Campions. I un gran protagonista damunt de la gespa: Cristiano Ronaldo. Lindelöf ha blocat un xut molt perillós de Giménez dins de l'àrea, en la primera ocasió de perill de l'Atlètic.

Els madrilenys han sortit pressionant i en una jugada posterior a la sortida d'un córner, Lodi ha fet una precisa centrada que ha rematat Joao Felix llançant-se amb tot per superar De Gea amb el cap i establir l'1 a 0 en el minut 7. La pilota ha tocat el pal abans d'entrar en el primer gol del portuguès a la Lliga de Campions. L'estratègia de Simeone, de desconnectar Bruno Fernandes, el catalitzador del joc ofensiu dels anglesos, i la pressió alta, fa que la possessió del United sigui infructuosa.

En el 27 Joao Félix ho ha intentat amb una rematada inversemblant que ha sortit molt desviada. En el 34, gran control de Lodi dins de l'àrea, que ha optat per acabar la jugada rematant amb cama esquerra al lateral de la xarxa. Menció especial per Kondogbia, la seva feina en la recuperació de pilotes en el mig del camp, fonamental en l'equilibri del joc 'colchonero'. Cristiano s'ha deixat veure en el minut 37, però el seu xut ha sortit molt desviat a la dreta d'Oblak. Aquest ha estat el segon xut del United, cap entre els tres pals.

En el 45 l'Atlètico hauria pogut marcar el segon. Nova centrada de Lodi, rematada amb el cap de Vrsaljiko que ha tocat a la cara de Lindelöf i s'ha acabat estavellant al travesser. Un segon gol que hauria fet justícia a la superioritat dels madrilenys davant del Manchester United. Amb l'1 a 0 s'ha arribat al descans.

L'Atlètic ha comernçat la segona part de la mateixa manera que la primera, pressió alta i recuperant pilotes prop de l'àrea. Les centrades laterals de Lodi i Vrsaljiko estan fent mal a la defensa anglesa. En el 54 gran jugada defensiva de Savic, bloquejant un xut de Bruno Fernandes a l'interior de l'àrea. El United s'ha tret la son de les orelles i comença a sovintejar l'àrea madrilenya, sense gaire perill, això sí.

El United ha fet triple canvi en el 66: Shaw, Pogba i Lindelöf han deixat el camp per Telles, Matic i Wan-Bissaka, canvi de laterals i oxígen pel mig del camp. En el 75, Kondogbia ha xutat per damunt del travesser des de fora de l'àrea. Lodi i Joao Felix deixen el partit i entren Lemar i Griezmann que torna al terreny de joc 50 dies després. Cristiano ho ha provat de falta en el 78, però el seu xut ha sortit molt alt, El llançament ha estat des del balcó de l'àrea, escorat a la dreta de l'ataca anglès.

Qui no ha perdonat ha estat Elanga, en la següent jugada. Elanga, que feia cinc minuts que havia entrat en el terreny de joc, ha rebut una precisa assistència de Bruno Fernandes. El suec. de 19 anys, ha superat Reinildo i, tot seguit a Oblak, per marcar sense oposició, 1 a 1, minut 80. Griezmann hauria pogut desfer l'empat en el 86, però la seva rematada al pal llarg s'ha estavellat al travessser amb De Gea ja batut. En el darrer minut, Lindgard ha disposat d'una darrera oportunitat que ha salvat Oblak amb problemes. La decisió final, al Teatre dels Somnis.