Ceferin, president de la UEFA, i Joan Laporta, president del Barça, en una imatge d'arxiu (AFP)

Multa europea de mig milió d'euros per al Barça

El Comitè de Control Financer de Clubs de la UEFA imposa una sanció de 500.000 euros al Barça per un defecte de forma
Redacció Esport3 Actualitzat

La cambra primera del Comitè de Control Financer de Clubs de la UEFA ha imposat una multa de 500.000 euros al Barça "per declarar erròniament beneficis per transmissió d'actius intangibles (diferents de traspassos de jugadors) que no són ingressos rellevants segons la normativa".

El Barça considera que la sanció és desproporcionada i que la LaLiga va aprovar les operacions pels beneficis de les quals han estat sancionats. Aquestes operacions són les popularment conegudes com a palanques. Per aquest motiu, el club recorrerà contra la decisió de la UEFA al Comitè d'Apel·lació i, en última instància, al TAS si cal.

Les palanques del Barcelona

Va ser el juny del 2022 quan l'assemblea de socis va popularitzar el terme palanques. Es van iniciar amb la cessió de fins a un 25% dels drets televisius a Sixth Street, operació que es va tancar en dues tandes. 

Per inscriure jugadors, a mitjans d'agost de l'any passat el Barcelona va oficialitzar la venda del 25% de Barça Studios a Socios.com. Per aquest tracte van arribar a les arques del club uns 100 milions d'euros. El 12 d'agost el Barcelona va anunciar la venda de l'altre 24,5% aprovat a l'empresa Orpheus Media, administrada per Jaume Roures.

Més clubs

No és l'únic club que ha estat sancionat per aquest òrgan, però sí el que ha rebut una sanció més elevada. També han rebut, per altres motius, el Manchester United (300.000 euros), el Konyaspor, l'Apoel de Nicòsia i l'Anderlecht (100.000 euros cadascun), o Riga, Olimpija de Ljubljana i Slovan de Bratislava (10.000 euros).

Aquesta multa és independent i no té res a veure amb el seguiment que es fa des del Comitè d'Apel·lació de la UEFA del cas Negreira, que segurament s'inclinarà per seguir els informes positius proposats pels investigadors i no sancionar el club blaugrana.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut