José María Caneda, en una imatge d'arxiu, davant l'escut del Compos (sdcompostela)
Futbol

Mor José María Caneda, l'home que va situar el Compostel·la a l'elit del futbol espanyol

President del club gallec durant 25 anys, amb ell van arribar els millors i els pitjors anys de l'entitat

Redacció Esport3Actualitzat

José María Caneda, expresident de la Sociedad Deportiva Compostela, ha mort aquest dilluns als 77 anys a Santiago després d'una llarga lluita contra el càncer. 

Caneda va assumir la presidència del popular Compos l'any 1987, quan l'equip era a Tercera Divisió. Sota la seva direcció, l'equip va anar guanyant importància fins a fer el salt a la Primera Divisió l'any 1994, en superar una promoció contra el Rayo Vallecano. La temporada 1995-96 el Compos va guanyar popularitat després de fer una gran primera volta, que el va situar als primers llocs de la classificació. 

L'aventura del Compostel·la a Primera, però, va durar fins a la temporada 1997-98, quan, també en una promoció, es va consumar el retorn a Segona. Tres anys més tard, l'equip gallec va ser descendit a Segona B per impagament de deutes i, més tard, fins a la categoria Regional. El Compos va estar a un pas de la desaparició.  

Caneda es va fer popular pel seu estil directe i per la seva enemistat manifesta amb l'aleshores president de l'Atlètic de Madrid, Jesús Gil, mort l'any 2004.    

El Compostel·la, ara a Segona RFEF, ha dedicat un sentit missatge a qui va ser el seu president durant 25 anys. 

 

Anar al contingut