Tadej Pogacar picant-se el pit a l'arribada a la meta de Valloire
Tadej Pogacar picant-se el pit a l'arribada a la meta de Valloire (Reuters)
ciclisme

Monstruós atac de Pogacar al Galibier per donar el primer cop al Tour 2024

El ciclista eslovè dilata la seva arrencada a 800 metres del cim però la remata amb un descens vertiginós que l'allunya de Vingegaard

Redacció Esport3Actualitzat

Una instrucció acompanyava el perfil de la quarta etapa del Tour de França 2024 al bloc de notes de Tadej Pogacar: "Cal donar el primer cop." Un gegant alpí com el Galibier esperava per tancar la primera jornada en territori francès després del tríptic italià. Un port mític de 23 kilòmetres a un pendent mitjà del 5,1% que ha hagut d'esperar als darrers 800 metres d'ascensió per veure com els pedals de l'eslovè dinamitaven el grup dels favorits.

El ciclista de l'UAE, acompanyat en aquest inici de competició per un grup eficaç d'escuders que han relegat al Visma a un paper secundari, ha dilatat la seva arrencada però quan s'ha decidit el seu atac ha estat monstruós. Àgil com de costum, Jonas Vingegaard ha estat l'únic que l'ha pogut seguir però la continuïtat de l'endimoniada cadència de Pogacar l'ha deixat a 20 metres. El guanyador incontestable de Volta i Giro, disputat mentre Vingegaard encara es recuperava de la lesió al pulmó de la Itzulia, ha rematat l'atac amb un descens vertiginós cap a Valloire. Fins i tot la fauna del paratge s'ha jugat la pell per veure'l: 

L'arribada ha dibuixat dues realitats que la prova s'encarregarà de confirmar o desmentir. Pogacar arribant a la meta en solitari, mentre a 35 segons Evenepoel, Ayuso i Roglic encapçalaven el grup de perseguidors que tancava Vingegaard a 37. Amb bonificacions, la general, que torna a estar liderada per Pogacar, reflecteix 50 segons entre els dos corredors que s'han repartit les últimes quatre edicions de la volta per etapes més prestigiosa del món.

 

Anar al contingut