Mondo Duplantis celebra el nou rècord del món de salt de perxa (Reuters)
Mondo Duplantis celebra el nou rècord del món de salt de perxa (Reuters)
Atletisme

Mondo Duplantis esmicola el rècord del món aconseguit als Jocs de París

El suec eleva fins als 6,26 la plusmarca del salt de perxa, en una cita atlètica que també veu caure una altra millor marca de tots els temps, en aquest cas amb 28 anys de vigència

Redacció Esport3Actualitzat

La capacitat de superació d'Armand "Mondo" Duplantis no té límits. Quan mig món encara té a la retina el seu rècord del món als Jocs Olímpics del 5 d'agost (6,25), en el que va ser un dels moments més icònics de París 2024, el suec resident als Estats Units ha tornat a esmicolar la plusmarca de salt de perxa. Ho ha fet per un centímetre, en la cita de la Diamond League de Silèsia, a Polònia, que s'ha disputat aquest diumenge a la ciutat de Chorzów.

Duplantis ha saltat consecutivament i sense error 5,62, 5,92 i 6,00, distàncies que també han superat l'estatunidenc Sam Kendricks i el grec Emmanouil Karalis, que ja no ha fet cap més intent en haver-se assegurat el rècord nacional. Tots tres van ser integrants de l'últim podi olímpic, en el mateix ordre que a Silèsia. Kendricks ha fallat en els 6,08 i el suec ja s'ha centrat en els 6,26, que ha pogut franquejar en el segon intent malgrat fregar el llistó. El francès Renaud Lavillenie, antic plusmarquista mundial en pista coberta (6,16) i gran ídol de Mondo, ha estat testimoni de la gesta. Ha participat a Chorzów, on ha estat eliminat amb una marca de 5,62.

Jakob Ingebrigtsen ha tornat a fer història a la Diamond League de Silèsia amb el rècord del món dels 3.000 m (Reuters)
Jakob Ingebrigtsen ha tornat a fer història a la Diamond League de Silèsia amb el rècord del món dels 3.000 m (Reuters)

Cau un rècord del 1996

D'altra banda, el noruec Jakob Ingebrigtsen ha batut el rècord del món dels 3.000 metres llisos en la mateixa cita atlètica. Ha deixat el registre en 7 minuts, 17 segons i 55 centèsimes, tot superant en més de tres segons l'anterior plusmarca, amb 28 anys de vigència. L'1 de setembre del 1996, el kenyà Daniel Komen va recórrer la distància en 7 minuts, 20 segons i 67 centèsimes.

Ingebrigtsen va ser el campió olímpic dels 5.000 metres a París 2024 i ja tenia les plusmarques dels 1.500 m en pista coberta (3:30.60) i dels 2.000 m (4:43.13). Una distància, aquesta última, que com els 3.000 m llisos no és olímpica, però que ofereix més opcions de rècord universal als migfondistes. El noruec, a més, té la millor marca de sempre de les 2 milles (7:54.10), distància no reconeguda per la federació internacional.

Anar al contingut