Moisés Vázquez i les seqüeles del beisbol: "Feia 300 llançaments en un dia"

L'esport d'elit pot comportar unes seqüeles físiques que acaben interferint en la vida professional després de la retirada esportiva. Ens fixem en el cas de Moisés Vázquez, llançador durant més d'una dècada a la màxima categoria del beisbol
Jordi Bentanachs Actualitzat

Quan els pares de Moisés Vázquez van anar a viure a Sant Boi de Llobregat no sabien que aquesta decisió seria clau en la vida del seu fill. Davant de casa hi havia el camp de beisbol de la ciutat i aquell nen de 6 anys es va enganxar a aquest esport des del primer dia i fins als 28 anys que va haver de deixar de practicar aquest esport per culpa d'una lesió cronificada a l'espatlla.

"Amb 20 anys vaig començar a notar molèsties. 'És una tendinitis' em deien. Repòs i antiinflamatoris, i a tornar-hi."

El Moisés era llançador i dels bons; Una posició difícil de substituir, fet que, sumat a la responsabilitat i l'estima pel Club de Beisbol i Softbol Sant Boi va fer que durant els 10 anys que el Moisés va estar al màxim nivell jugués a vegades dos partits al dia.

La distància entre el llançador i el receptor són 18 metres; la pilota hi arriba entre 100 i 130 quilòmetres per hora i això requereix molta potència al cos, que acaba concentrada al braç passant per l'espatlla. Entrenament rere entrenament, partit rere partit durant 10 anys, fins que el cos va dir prou.

"Jo vaig arribar a fer més de 300 llançaments en un dia, cinc hores 'matxacant' el braç. Els meus fills, que juguen en la mateixa posició, quan en porten 80 els canvien per precaució."

De molèstia al camp... a dolor en la jornada laboral

La molèstia a l'espatlla va passar a ser dolor després de cada llançament, i cada any es feia més insuportable. Amb només 28 anys, després d'un partit de promoció d'ascens a la màxima categoria, va haver de dir prou.

En Moisés es ressenteix en la seva jornada laboral quan fa accions com aquesta

Des de fa uns anys se'n recorda diàriament dels excessos al camp de beisbol. Treballa en una empresa del camp de la construcció especialitzada en els subministraments i cada vegada que ha d'aixecar el braç per sobre de l'altura del cap nota una punxada a la zona lesionada.

"En la meva època, les mútues no tenien metges especialitzats; ara és molt diferent, els tècnics n'estan conscienciats, les coses han canviat perquè jugadors com els meus fills no tinguin després els problemes que tinc jo ara."

A Esports 360 pots conèixer una altra història relacionada amb el Club Beisbol Softbol Sant Boi en aquest enllaç.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut