Més seguretat a LaLiga: contacte entre policies, àrbitres i metges a la grada

Per primer cop també s'emetran missatges per megafonia i videomarcador
Redacció Esport3

Un agent de la Policia Nacional en contacte directe amb l'equip arbitral i metges a les grades per atendre els espectadors són alguns dels aspectes que preveu el nou protocol de comunicació davant d'emergències als estadis de futbol professional. Així ho han acordat LaLiga, l'Oficina Nacional d'Esports (OND) de la Policia Nacional, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i l'Associació Espanyola de Metges d'Equips de Futbol (AEMEF). El protocol està centrat especialment en els aspectes que afecten l'espectador i que poden tenir un impacte en el desenvolupament del joc.

Una de les noves figures que s'implementarà amb vista a la temporada 2024/25, que comença aquest dijous, serà la de l'enllaç de terreny de joc, un agent de les forces de seguretat de l'Estat a peu de camp i en contacte permanent amb l'UCO (Unitat de Control Organitzatiu) i amb l'equip arbitral.

Per què aquestes novetats?

L'objectiu d'aquesta mesura és garantir l'efectiu flux de la informació davant de qualsevol emergència, segons informa la Direcció General de la Policia. D'altra banda, es reforçarà el dispositiu sanitari present als estadis amb la inclusió de la figura dels metges de grada, la responsabilitat dels quals serà la primera atenció mèdica als espectadors.

Així mateix, s'establirà un nou protocol de comunicació davant d'emergències a l'estadi que, per primera vegada, inclou també l'emissió de missatges per megafonia i el videomarcador.

Aquest protocol s'ha desenvolupat en diverses reunions de treball entre les quatre institucions i de la celebració del I Congrés de Tecnificació i Gestió d'Emergències a estadis de futbol, organitzat per LaLiga i Creu Roja el mes d'abril passat.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut