Marc Overmars en una imatge d'arxiu
Marc Overmars en una imatge d'arxiu
Futbol

Overmars enviava fotos del seu penis a les treballadores del club

Diverses víctimes de l'assetjament sexual d'Overmars donen detalls dels fets

Redacció Esport3Actualitzat

Els Països Baixos viuen commocionats pel cas d'assetjament sexual de Marc Overmars, exdirector esportiu de l'Ajax. Aquest dimarts n'han aparegut més detalls.

Diverses dones afectades han parlat al mitjà holandès NRC. I arriben a afirmar: "El sexisme està a la cultura del club". Fins i tot revelen el sobrenom amb què era conegut Overmars: "el cosí catxondo".

Tres de les dones agredides, relaten a NRC que van rebre missatges seus amb contingut sexual i que les va obligar a continuar amb les converses. "Volia saber què estaven fent, amb qui estaven, què vestien. I era cada vegada més convincent. No va dubtar a enviar fotos dels seus genitals", sentencia el reportatge del mitjà holandès NRC.

Les conseqüències sobre Overmars encara s'han de veure. L'Ajax té previst iniciar una investigació disciplinària i la federació neerlandesa ja hauria avisat l'Institut de Dret de l'Esport (ISR) perquè investigui els fets.

Segons la federació, com totes les organitzacions esportives dels Països Baixos, està obligada a denunciar els casos de conducta impròpia com el d'Overmars.

L'Ajax denuncia els fets i expulsa Overmars

L'equip d'Amsterdam va ser el primer a denunciar els fets en un comunicat en què va qualificarels missatges d'Overmars a les seves companyes d'inapropiats.

Segons el comunicat del club:

"Una sèrie de missatges inadequats enviats a diverses companyes durant un llarg període de temps han motivat la seva decisió de deixar el club."

 

Missatge de penediment d'Overmars

 

Overmars, que va ser jugador del Barça entre el 2000 i el 2004, va reconèixer immediatament que n'estava avergonyit.

«Desafortunadament, no em vaig adonar que estava traspassant la línia, però em va quedar clar en els últims dies. De sobte vaig sentir una enorme pressió. Em disculpo. Certament, per a algú que ocupa la meva posició, aquest comportament és inacceptable. Ara ho veig, també. Però és massa tard. No veig cap més opció que deixar l'Ajax. És un gran impacte en la meva situació personal. És per això que demano a tothom que em deixin a mi i a la meva família en pau.»

Marc Overmars havia estat l'encarregat, en aquest mercat d'hivern, de les negociacions per a la cessió de Tagliafico al Barça, que no van arribar a bon port.

Anar al contingut