El trofeu de la Champions s'encareix un xic més amb un calendari més extens
El trofeu de la Champions s'encareix un xic més amb un calendari més extens
futbol

La nova Champions serà una odissea: més equips, més rondes i una sorpresa

Renovant la competició continental, la UEFA revifa el debat de la sobrecàrrega de partits i desinfla la Superlliga

Redacció Esport3Actualitzat

Al setembre arrencarà l'última edició de la Champions amb el format actual de 32 equips. La temporada 24-25 s'estrenarà la versió renovada de la màxima competició continental amb 36 equips i una jornada inaugural amb partits en dijous, territori tradicionalment reservat a l'Europa League i la Conference League.

En conseqüència, la primera fase passarà de les 6 jornades actuals a 8. Dos partits extres que comporten una altra de les novetats i gran sorpresa: es disputaran al mes de gener. O el que és el mateix, es liquida l'aturada hivernal que tan llarga es fa per als aficionats.

Més partits, però menys que a la primera proposta

La primera proposta preveia 10 partits, quatre més que en el format clàssic dels últims anys, i un accés basat en el coeficient dels clubs, una mesura que destil·lava l'essència de la Superlliga. La nova Champions pretén ser l'estocada al projecte que a dia d'avui només defensen, solitàriament, Barça i Reial Madrid. De moment, el que té assegurat és revifar el debat de la sobrecàrrega del calendari.

I és que, tal com ha confirmat la UEFA aquest dimarts, el quadre d'eliminatòries també creix amb la ronda de setzens --fins ara, de la fase de grups es passava a vuitens--, programada pel febrer de 2025. La nova Champions neix com una odissea que, sumant més minuts de futbol, aspira a moure més milions i reunir més espectacle. Conceptes que no sempre van de la mà.

Els detalls de la nova Champions 24-25
ARXIVAT A:
Superlliga
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut