Nadal i Medvédev en el passat torneig d'Acapulco (Reuters)

La Copa Davis expulsa Rússia i Medvédev podria perdre el número 1

El món del tenis també es veu afectat de ple pel conflicte armat entre Ucraïna i Rússia
Actualitzat

Si un tema no esportiu va facilitar que Novak Djokovic es veiés destronat del número 1 del rànquing mundial, ara un altre tema no esportiu pot perjudicar el nou número 1.

La Federació Internacional de Tenis ha vetat la participació dels equips russos, vigents campions de la Copa Davis i de la Copa Billie Jean King, per als pròxims compromisos per equips.

 

 

Però la federació d'Ucraïna ha demanat que s'estengui també a tots els jugadors i jugadores russos dels tornejos de l'ATP i la WITA. I això provocaria un daltabaix en els rànquings.

És una petició singular que fa el directiu de la Federació Ucraïnesa de tenis, Seva Kevlitx. Ell mateix admet la singularitat d'un esport que es juga de manera individual en tornejos de l'ATP o la WTA, però que també té una part que es regeix per la Federació Internacional. I és aquí on Kevlitx vol que s'actuï amb unes sancions que afectarien de ple el nou número 1 mundial, el rus Daniïl Medvédev.

El rus Medvédev igualment perdrà el número 1

Medvédev és des d'aquest dilluns el nou número 1 mundial després de superar Djokovic, però perdrà aquest lideratge el 14 de març ja que no defensarà els punts del torneig de Marsella. Si l'afecta aquesta nova sanció, però, les conseqüències serien molt més greus. Des de la Federació Ucraïnesa insisteixen en la sanció a la Federació Russa.

La ucraïnesa Elina Svitolina es nega a jugar contra tenistes russes

Al Torneig de Monterrey s'han d'enfrontar la tenista ucraïnesa Elina Svitolina i la russa Anastàsia Potapova. Svitolina, la ucraïnesa, ha declarat que no jugarà contra cap tenista que ho faci sota bandera russa i ha demanat que Potapova i la resta, ho facin sota bandera neutral.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut