Favour Ofilim, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Jocs Olímpics

Medalla a la incompetència? Nigèria s'oblida d'inscriure la seva millor atleta

Favour Ofili denuncia a les xarxes que no participarà a la prova dels 100 metres dels Jocs de París per deixadesa burocràtica

Redacció Esport3Actualitzat

L'oportunitat de participar a uns Jocs Olímpics no passa sovint, i sembla que a Favour Ofili se li escapa per segona vegada, tot i haver fet el que cal per guanyar-se-la. L'atleta nigeriana, de 21 anys. ha denunciat a les xarxes que no podrà participar a la prova dels 100 metres llisos, tot i estar degudament qualificada, perquè els organismes del seu país s'han oblidat d'inscriure-la a temps.

"És amb una gran pena que he estat informada que no competiré als 100 metres llisos en aquests Jocs Olímpics. Em vaig classificar, però l'AFN -Federació Nigeriana d'Atletisme- i el NOC - el comitè Olímpic Nigerià- no m'hi han inscrit. He treballat 4 anys per guanyar-me aquesta oportunitat. Per a què?"

Plou sobre mullat per a Ofili, que amb només 18 anys va tenir opció de participar als Jocs de Tòquio, però tampoc ho va poder fer perquè els organismes esportius nigerians no van desbloquejar fons perquè 14 esportistes nigerians -entre ells Ofili- fossin degudament testejats com a negatius de dopatge abans de viatjar a la capital japonesa.

Ofili, la 22a atleta en el rànquing mundial de velocitat, demana responsabilitats als encarregats d'inscriure-la i recorda que encara hi ha marge per apuntar-la a les proves classificatòries dels 200 metres llisos. Mentre, Nigèria encara no ha sumat cap medalla als Jocs de París.  

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut